Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi

Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ertürk: 'Proje kapsamında geçen 5 aylık süreçte bin 835 kişi istihdam edildi'.

Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Cevdet Ertürk, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi kapsamında kentte, 5 ayda bin 835 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Ertürk, kurumun çalışmalarını vatandaşlara anlatıp sorunlarını dinlemek amacıyla Halitpaşa Meydanı'nda açılan stantta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kurum olarak en önemli hedeflerinin işsizliği azaltmak olduğunu belirten Ertürk, 'İşsizliği azaltmak için vatandaşın ayağına kadar gidiyoruz. Kurumumuzun çalışmalarını anlatıp yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Açık iş varsa insanları buralara yönlendiriyoruz. Değişik noktalarda açtığımız stantlarla vatandaşın ayağına kadar giderek vatandaşların kurumdan beklentilerini soruyoruz.' dedi.

Ertürk, istihdamı artırmak için ocak ayında başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi kapsamında geçen 5 aylık süreçte bin 835 kişinin istihdam edildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

'Aralık 2016 sonu itibarıyla özel sektördeki sigortalı işçi sayısı 18 bin 435 iken bunun üzerine bin 835 kişilik bir istihdam sağladık. Daha önce bin 250 kişilik taahhüt vermiştik. Bu taahhüdümüzü aşmış bulunmaktayız. Turizm sektörü ve inşaat sektörünün açılmasıyla bu sayıyı daha da artıracağız. Bugün özel sektörde çalışan sayımız 20 binleri geçmiş durumda.'

Girişimcilik eğitimlerinin de devam ettiğini kaydeden Ertürk, Artvin ve ilçelerinde 2017'de 250 kişinin girişimcilik eğitimi aldığını, bu kişilerden bazılarının iş yeri açıp iş hayatına atıldığını, yanlarında çalıştırdıkları insanlarla istihdama katkı sağladıklarını ifade etti.

Ertürk, 'Mesleki eğitim kurslarıyla da mesleksizliğin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu kurslardan 400 kişi faydalandı. İşverenleri ziyaret edip işçi talepleri doğrultusunda bize gelen işsiz vatandaşlarımızı onlara yönlendiriyoruz.' diye konuştu.

Ertürk, Artvin'de inşaat, taşımacılık ve hizmet sektöründe eleman talebinin yoğun olduğunu ifade ederek, iş yeri ziyaretlerinde bin 110 civarında açık iş talebi aldıklarını ve bu talebi 850 kişiyle karşıladıklarını söyledi.
Kaynak: AA