Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte havaların ısınmasıyla bahar temizliği başlattı.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, daha temiz bir Bitlis için çalıştıklarını belirtti.

Kentteki sokak, cadde ve parkların planlı şekilde temizlenerek halkın hizmetine sunulduğunu kaydeden Çınar, 'Amacımız insanlarımızın yaşadıkları ortamda tozdan ve farklı unsurlardan olumsuz etkilenmesini önlemek ve temiz bir ortamda yaşamalarını sağlamaktır. Ayrıca ekiplerimiz yol kenarları ile parklardaki ağaçları da budayarak bakımlarını yaptı.' ifadelerini kullandı.

- Belediyenin iftar çadırları yoğun ilgi görüyor

Bitlis Belediyesince Gökmeydan'da kurulan iftar çadırına, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kurulan çadırda günde yaklaşık 750 kişiye yemek veriliyor.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili Ahmet Çınar, ramazan boyunca iftar çadırında vatandaşlara hizmet vereceklerini belirtti.

Ramazanın yardımlaşma ayı olduğunu herkesin kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakıp yardımlaşma duygusunu ön plana çıkarması gerektiğini dile getiren Çınar, şunları kaydetti:

'Bu mübarek ay zor günler geçiren dünya insanlığı için bir fırsattır. Gelin bu fırsatı iyi değerlendirelim. Küskünlükleri, dargınlıkları bir kenara koyalım. Yardım edelim, birlik ve beraberliğimizi daha da arttıralım. İftar çadırında yolda kalanlara, evi uzakta olanlara ve ihtiyaç sahiplerine hizmet veriliyor.'

- Bitlis'te programlı elektrik kesintisi

Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi Anonim Şirketi'nden (VEDAŞ) yapılan açıklamada, bakım, onarım ve yatırım tesislerinin devreye alınması nedeniyle Tatvan ilçesinde elektrik kesintisine gidileceği belirtildi.

Açıklamada, 31 Mayıs'ta saat 07.00-14.00 saatlerinde şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle Tatvan'ın Kültür Mahallesi, Can Hastahanesi ve arıtma tesisi civarına 7 saat elektrik verilmeyeceği kaydedildi.

Kaynak: AA