Belediye Yeni Park Çalışmalarına Başladı

Çankırı Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalar ile şehir merkezine ve mahallelere yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. Şehir merkezinin 64. parkı Buğday Pazarı Mahallesi’ne yapılıyor.

Belediye Yeni Park Çalışmalarına Başladı
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Buğday Pazarı Mahallesi Burçak Sokak’ta İmam Hatip Külliyesi yanında mahalle sakinleri için yeni bir dinlence ve oyun alanı oluşturuluyor. Yapımı başlanan park içerisinde çocuklar için farklı oyun alanları tasarlanırken yetişkinler için de spor ve dinlence alanları yer alacak.

2612 metrekarelik alan üzerine yapılacak yeni parkın içerisinde; kral çatılı çocuk oyun grubu, kum havuzu çocuk oyun alanı, fitness spor aletleri, 12 adet oturma bankı, 3 adet piknik masası, yürüyüş yolu ve yeşil alanlar olacak. Ekipler, yapısal çalışmaları devam eden parkın yeşil alanları için toprak dolgusunu gerçekleştiriyor.

Şehir merkezine 64. parkı yapmaya başladıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, her mahalleye dinlence ve yeşil alanlar kazandırarak özellikle çocukların doyasıya eğlenecekleri oyun alanlarının sayısını arttırmaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Dinç, yeni parkın tamamlanmasının ardından mahalle sakinlerinin aileleri ile birlikte vakit geçirebileceği bir alana daha kavuşacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA