Atatürk Üniversitesi'nde 'Gazi Meclis'te O Gece Neler Yaşandı' Konferansı

Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği ‘Maveranın Gülleri’ programına katılmak için Erzurum’a gelen, Adana Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi'nde 'Gazi Meclis'te O Gece Neler Yaşandı' Konferansı
Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan ve öğrencilere hitap etmekten memnuniyet duyacağını aktaran Milletvekili Ünüvar, Rektör Çomaklı’ya ‘Gazi Mecliste O Gece’ isimli kitabını hediye etti.

Hain darbe gecesinin tüm sırlarının aydınlanması ve gelecek nesillere aktarılması adına bu tür eserlerin oldukça önemli olduğunu dile getiren Çomaklı, ziyaretinden dolayı Adana Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a teşekkür etti.

Ziyaretin ardından, Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen “Gazi Meclis’te O Gece Neler Yaşandı” konferansına yoğun katılım oldu.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya’nın açılış konuşması yaptığı programa; Adana Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.

Adana Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar konuşmasında, mezun olduğu üniversiteye tekrar dönmüş olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletimizi, demokrasimizi yok etmek isteyen hainleri, milletin silahlarını yine bu millete doğrultarak, kanlı bir darbe girişiminde bulundu. Ama milletimiz; tıpkı Çanakkale’de, tıpkı İstiklal Savaşımızda olduğu gibi ölümü göze alarak, darbeci hainlere gereken cevabı verdi” dedi.

O geceyi an be an anlatan ve telsiz konuşmalarını konuklara dinleten Milletvekili Ünüvar: “ Helikopter ve uçaklarla başta millet meclisimiz olmak üzere, ülkemizin birçok stratejik noktası bombalanarak çökertilmeye çalışıldı. Yine aynı zamanda halkın üzerine kurşun yağdıran zalimler, yüzlerce vatandaşımızın şehit, binlercesinin de gazi olmasına sebep oldular” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA