Antalya'dan Kısa Kısa

SGK Antalya İl Müdürü Deniz: 'Yapılandırmanın devam edebilmesi için 31 Mayıs 2017'ye kadar ödemelerin yapılması büyük önem taşımaktadır'.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, borçlarını yapılandırdığı halde ilk taksitini veya peşin tutarını ödemeyen işveren ve sigortalıları, mağdur olmamaları için uyardı.

Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal güvenlik prim borçları ile vergi borçlarının 6736 sayılı yasa kapsamında yeniden yapılandırıldığını, kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlara, yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı verildiğini anımsattı.

31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeme yapmayan vatandaşların yapılandırmadan doğan avantajları kaybedeceklerini ifade eden Deniz, şunları kaydetti:

'Yapılandırmanın devam edebilmesi için 31 Mayıs 2017'ye kadar ödemelerin yapılması büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde kanundan yararlanma hakkı kaybedilecektir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan ve cari ay primlerini de teşvikli olarak ödemeye imkan getiren bu haktan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir.'

Yapılandırması bozulan işverenlerin, yeni yapılandırma kanunundan faydalanamayacağını dile getiren Deniz, yapılandırmanın devamı için 31 Mayıs'a kadar ödeme yapılması gerektiğini vurguladı.

- Gençlik kamplarına başvurular başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen yaz gençlik kamplarına başvurular başladı.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, başvuru tarihleri birinci dönem 1-25 Mayıs, ikinci dönem de 25 Mayıs-10 Temmuz olarak belirlendi. Kamplar ise 10 Haziran-16 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Kızlarda 12-13 ve 14-22 yaş gruplarına, erkeklerde 12-15 ve 16-22 yaş gruplarına göre başvuru yapılabilecek kamplardan bu yıl yaklaşık 120 bin gencin yararlanması bekleniyor.

Ayrıca, 7 günlük dönemler halinde, kız ve erkek gruplarının ayrı ayrı katılacakları kamplara başvurular internet üzerinden de yapılacak.

Katılımın ücretsiz olduğu 36 gençlik kampına katılacakların ulaşım dahil tüm ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak. Gençlik kamplarına katılacakların atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Gençlik kamplarına katılmaya hak kazananların listesi başvuruların bitiş tarihinden sonra yayınlanacak. Listede isimleri bulunanlar, kesin kayıt yaptırmak için başvuru belgesini gitmeye hak kazandığı kamp döneminin başlama tarihinden en geç 7 gün öncesine kadar gençlik merkezlerine giderek onaylatması gerekecek.

Gençlerin tamamen ücretsiz olarak faydalanabileceği kamplarda Antalya'nın 19 ilçesinde bulunan gençlerin de katılımını sağlamak için okullarda bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri yapılıyor.

Gençlik kamplarında doğayla iç içe yaşam olanakları sağlayan, gençleri ortak kültürel değerler içinde, dostluk ve kardeşlik içinde bir arada buluşturduklarına değinen Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, 'Bakanlığımızın önemli projelerinden biri olan gençlik kamplarına gençlerin ilgisi oldukça büyük. Geçen yıl Alaaddin Keykubat kampımızı 4 bin 300 gencimiz ziyaret etti. Bu yıl yine kampımızda bir çok gencimize ulaşacak ve gençlerimizi kültür değerlerimizle kaynaştıracağız.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA