Anadolu Lezzetleri Esenler'de İftar Sofrasına Taşınıyor

Esenler Belediyesi’nin bu yıl hayata geçirdiği "Şehir İftarları" projesi ile Anadolu’nun bereketi ve eşsiz lezzetleri iftar sofralarına taşınıyor. Şehir İftarları programı kapsamındaki ilk iftarda Niğdeli vatandaşlar bir araya geldi.

Anadolu Lezzetleri Esenler'de İftar Sofrasına Taşınıyor
Esenler Belediyesi, onbir ayın sultanı Ramazan’ın tüm ilçede doyasıya yaşanmasını sağlayan projelerine bu yıl bir yenisini daha ekledi. Anadolu’nun bereketini, kardeşliğini ve eşsiz lezzetlerini İstanbul’a taşıyacak Şehir İftarları projesi, Niğde İftarı’yla başladı.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftara; Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Tuğrul Urhan, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz, AK Parti Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Ekrem Beşkardeşler, dernek başkanları ve çok sayıda Niğdeli katıldı.

Dualar Ömer Halisdemir ve tüm şehitlere

İftar öncesinde bir konuşma yapan İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Tuğrul Urhan, Niğde’yi tanıtmak için çok sayıda organizasyon yaptıklarını belirterek, "Ancak bir yiğit çıktı Niğde’mizi tüm dünyaya duyurdu. Şehidimiz Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları Cennet olsun" diye konuştu.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da kısa bir selamlama konuşması yaparak tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı. Programda son olarak Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı söz aldı. Esenler Belediyesi’nin Şehir İftarları ile bir ilki daha gerçekleştirdiğinin altını çizen Taşçı, "Niğde deyince benim aklıma Faruk Nafiz Çamlıbel geliyordu. 15 Temmuz’dan sonra Ömer Halisdemir geliyor. Tarihin akışını değiştiren bir kahraman geliyor" dedi.

Yöresel lezzetler iftar sofrasında

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda, Ömer Halisdemir başta olmak üzere tüm şehitlere dualar edildi. Okunan ezanla birlikte Niğdeliler hep birlikte oruçlarını açtılar. İftarda konuklara Niğde yöresine özgü yöresel lezzetler ikram edildi.
Kaynak: İHA