5. Uluslararası Fetih Kupası

Okçular Vakfı tarafından 40 ülkeden 700 profesyonel okçunun katılımıyla düzenlenen 5. Uluslararası Fetih Kupası yarışması sona erdi Olimpik yay, makaralı yay ve büyükler baybayan kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi

Okçular Vakfı tarafından 27-29 Mayıs tarihlerinde 40 ülkeden 700 profesyonel okçunun katılımıyla düzenlenen '5. Uluslararası Fetih Kupası' yarışması, sona erdi.

Okçular Vakfı yerleşkesindeki program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Fetih Duası okundu.

Programda, olimpik yay, makaralı yay ve büyükler bay-bayan kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri protokol ve sponsor firmaların temsilcileri tarafından verildi.

Vali Vasip Şahin, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümünü tebrik etti.

'Fatih'in nesilleri olarak fetih ruhu canlılığı içerisinde geleneklerimize ve köklerimize sahip çıkmak durumundayız.' diyen Şahin, şöyle konuştu:

'Artık uluslararası alanda iyice tanınan ve Türkiye'nin önemli bir markası olma yoluna giren bu faaliyetin bundan sonra da inşallah çok daha başarılı şekilde gerçekleştirileceğine olan inancımı özellikle ifade etmek istiyorum. Bugün fethin 564. yıl dönümü. Öncelikle Fatih'e ve onun kutlu askerlerine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bugün Fatih'in nesilleri olarak fetih ruhu canlılığı içerisinde geleneklerimize ve köklerimize sahip çıkmak durumundayız. Köklerimiz ne kadar sağlam olursa istikbalimize bakışımız, yürüyüşümüz ve uzanışımız o kadar sağlam ve güvenli olacaktır.'

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu da okçuluğun ülke için önemine değinirken, dereceye giren sporcuları tebrik etti.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız ise Türkiye'de okçuluğun yaygınlaşması için gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Yıldız, 'İstanbul'un fethini idrak ederken, diğer taraftan Türkiye'de okçuluğun yaygınlaşması, geliştirilmesi ve gençlere tanıtılması anlamında ve milli sporumuz olan okçuluğa da sahip çıkmayı düşündük. Katılım sağlayanlara teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız, Vali Şahin ile etkinliğe sponsor olan firmaların yetkililerine içinde mızrak bulunan tablo hediye etti.

Katılımcılar program sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA