16 Engelli İstanbul'un Fethi Anısına Dalış Yaptı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 16 engelli genç İstanbul’un fethi için dalış yaptı.

16 Engelli İstanbul'un Fethi Anısına Dalış Yaptı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Karesi Belediyesi ve bazı şirketler ile Ayvalık Prodivers Dalış Kulübü işbirliğiyle Karaada açıklarında gerçekleşen etkinlikte, görme ve bedensel engelli 16 dalgıç, su altında "Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız" yazılı pankart açtı.

Uluslararası engelliler dalış eğitmeni Kubilay Kılıç nezaretinde gerçekleşen etkinlikte 13’ü Balıkesir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Derneği üyesi, 3’ü bedensel 13’ü görme engelli 16 kişi dalış yaptı.

Dünya engelli dalış rekortmeni ortopedik engelli sporcu Cem Esmeray açıklamada, "Engelli arkadaşları ile ilgili çalışmalarımız bulunmakta. Bu günde bu faaliyetler çerçevesinde görme engelli arkadaşlarımız ile beraber su altına ineceğiz. Su altında malumunuz bu gün 29 Mayıs. Bu gün İstanbul’un fethinin anısına bir dalış faaliyeti gerçekleştireceğiz. Görme engelli arkadaşlarımda her ne kadar görmeseler de hissederek yaşayabildiklerini, engelli kişilerinde ekstrem spor yapabildiğini ve yapabileceğini bu gün bir kez daha ispatlamış olacağız.”dedi.

Kaynak: İHA