Yönetmen Özpolat Vefat Etti

25 dönem Milliyetçi Hareket Partisi Malatya milletvekili adayı olan yapımcı ve yönetmen Mehmet Ali Özpolat Darende’de evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşında vefat etti.

Yönetmen Özpolat Vefat Etti
Olayın duyulması ile hastaneye koşan yakınları, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hasan Şentürk, parti yöneticileri ve belediye meclis üyeleri büyük üzüntü yaşadılar.

İlçe Başkanı Hasan Şentürk, Özpolat’ın vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Darendeliler ve partimiz değerli bir büyüğünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar Türkün izini süreceksin. Darende’ye gelip ilk orucunu açmadan bizleri terk edeceksin. Ne diyeyim sana reis, Allah kabrini nur, mekanını cennet etsin” dedi.

TRT’de çeşitli kademelerde görev yapmıştı

Mehmet Ali Özpolat 1949 yılında Malatya’nın Darende ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Malatya’da okudu, lise eğitimini de Sivas’ta tamamladı. 1975 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulundan mezun olan Özpolat, 1976 yılında TRT’de prodüktör olarak göreve başladı.

TRT’de çeşitli kademelerde görev yapan Özpolat, TRT Avrasya kanalında hem yöneticilik hem programcılık görevlerini yürüttü. TRT’nin Türkmenistan temsilcisi olarak bir süre görev yapan Özpolat bir çok belgesel filmlerinin yönetmenliğini yaptı. Özpolat evli ve üç çocuk babasıydı.

Özpolat’ın ailesinin isteği üzerine Ankara’da defin edildi.
Kaynak: İHA