Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

'Allah nasip ederse önümüzdeki dönemden itibaren inşallah istikrarlı hükümetler dönemi, uzlaşma dönemi gelecek. Yüzde 50 aldınız, artı biri alamazsanız, diğer taraf yüzde 51 almışsa, o bir oy yüzde 50'ye bedeldir. Dolayısıyla israf edecek, küçümseyeceğimiz, önemsemediğimiz hiçbir oy yoktur. Bu bilinçle inşallah önümüzdeki dönemde daha çok çalışacağız, daha çok gönüller inşa edeceğiz ve inşallah ramazanın da amacını yetine getirmiş olacağız'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, istikrarlı hükümetler ve uzlaşma döneminin geleceğini belirterek, 'Yüzde 50 aldınız, artı biri alamazsanız, diğer taraf yüzde 51 almışsa, o bir oy yüzde 50'ye bedeldir. Dolayısıyla israf edecek, küçümseyeceğimiz, önemsemediğimiz hiçbir oy yoktur. Bu bilinçle inşallah önümüzdeki dönemde daha çok çalışacağız, daha çok gönüller inşa edeceğiz ve inşallah ramazanın da amacını yetine getirmiş olacağız.' dedi.

AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından kentteki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan Yılmaz, ramazan ayının muhabbet ayı olduğunu belirterek, kırgınlıkların, küskünlüklerin unutulduğu, ziyaretlerin artırılması gereken bir ay olduğunu söyledi. Ramazan ayında gariplerin ve mağdurların iftarlarına katılınması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, bu ayda kul hakkına daha çok dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Ramazan ayında kişinin üzerindeki kul hakkını helal ettirilmesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, 'Ola ki eşimizin, evlatlarımızın, anne ve babalarımızın, komşularımızın, birlikte çalıştığımız kardeşlerimizin hakkı var. İşte bu ay o hakları helal ettirme zamanıdır. Dolayısıyla bu haklarımızı helal ettirirsek yüz akıyla menzile varırız.' diye konuştu.

Geçen ramazan ayından bu ramazana sıkıntılı bir süreçten gelindiğini belirten Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

'Toplum içerisinde bir güven sarsılmasına uğradık. Onun için daha çok ziyaretleri artırmamız lazım, daha çok gönüllere girmemiz lazım. Daha çok hizmet etmemiz lazım, geçmişteki hataları, kusurları ve eksiklikleri unutmamız lazım. Eğer biz bunu yaparsak işte ramazanın amacına ulaşmış oluruz. Çünkü ramazanın amaçlarından biri de birlik ve beraberliği artırmadır. Ramazan dayanışma ayıdır, dayanışmayı artırabiliyorsak işte o zaman amacına hizmet ederiz. Bu ay Kur'an ayıdır ve Kur'an bu ayda indirilmiştir, içinde bin geceden hayırlı Kadir Gecesi vardır. Gerek evlatlarımızı, gerek eşlerimizi bu ayda Kur'an ile daha çok tanıştırmamız gerekir ve onları teşvik etmemiz lazım. İnşallah bütün kardeşlerimizin ömrünün ramazan olmasını ve akıbetinin bayram olmasını diliyorum. Ramazan ayının birliğimize, dirliğimize vesile olmasını diliyorum.'

16 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanlığı halk oylamasıyla ülkenin yeni bir sisteme geçtiğini dile getiren Yılmaz, 'Allah nasip ederse önümüzdeki dönemden itibaren inşallah istikrarlı hükümetler dönemi, uzlaşma dönemi gelecek. Yüzde 50 aldınız, artı biri alamazsanız, diğer taraf yüzde 51 almışsa, o bir oy yüzde 50'ye bedeldir. Dolayısıyla israf edecek, küçümseyeceğimiz, önemsemediğimiz hiçbir oy yoktur. Bu bilinçle inşallah önümüzdeki dönemde daha çok çalışacağız, daha çok gönüller inşa edeceğiz ve inşallah ramazanın da amacını yetine getirmiş olacağız.' ifadelerini kullandı.

Programa AK Parti Sivas milletvekilleri Selim Dursun ve Habip Soluk, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci ve partililer katıldı.
Kaynak: AA