MASKİ Personeline Kanser Taraması

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kadın çalışanlarını kanser riskine karşı korumak amacıyla sağlık taraması yaptırdı.

MASKİ Personeline Kanser Taraması
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kadın çalışanlarına Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) sağlık taraması yapıldı. MASKİ çalışanları, Sağlık Bakanlığı tarafından rahim ağzı ve meme kanserinin erken teşhisini sağlamak ve tedaviye yönlendirmek amacıyla oluşturulan KETEM’de muayeneden geçtiler. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen uygulamaya, Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz, Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Funda Solak da öncülük etti. 30 yaş üstü kadınların kanser riskine karşı mümkün ölçüde korunmasını amaçlayan tarama kapsamında, kadın personelin mesai saatleri içerisinde özel araçlarla merkeze ulaştırılmasıyla günlük yaşamda çeşitli sebeplerle ihmal edilebilen ve hayati bir önem arz eden sağlık kontrolü gerçekleştirildi.

Çalışan sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğini vurgulayan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti.

Genel Müdür Coşkun, “‘Önce insan sağlığı’ prensibini benimseyen Genel Müdürlüğümüz, hayata geçirdiği her çalışmada bu mantıkla hareket etmektedir. Her yaştan insan için büyük tehlike arz eden kanser hastalığının mümkün ölçüde erken teşhis edilmesi, tedavisine ivedilikle başlanması açısından oldukça önem taşımaktadır. Bizler de bu amaçla, kadın çalışanlarımızın sağlık kontrollerini ihmal etmemesi adına böyle bir uygulama başlattık ve personelimizi taramadan geçirdik. Dilerim ki bu uygulamamız örnek teşkil ederek sosyal sorumluluk bilinci giderek tüm kurum ve kuruluşlarda yaygınlaşır” dedi.

Kaynak: İHA