KOSGEB Desteğiyle Lokanta Açarak Patron Oldu

Tirebolu ilçesinde girişimci Saniye Üçüncü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı hibe desteğiyle 'Helal Lokma' ismini verdiği lokanta açtı.

Üçüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl bir tanıdığının lokantasında çalışmaya başladığını ve daha sonra da iş yerini devraldığını söyledi.

İş yerini büyütmek için kaynak ararken KOSGEB'den haberdar olduğunu ve hibe desteği için başvuruda bulunduğunu ifade eden Üçüncü, 'Eşimin işlerinin kötü gitmesinden dolayı çalışmaya karar verdim. KOSGEB desteklerini duymuştum. Ben de yararlanmak için başvuruda bulundum. Başvurumu yaptım ve çabalarımın karşılığını aldım.' dedi.

KOSGEB'den 50 bin lira hibe desteği çıktığını ancak bunun sadece 22 bin lirasını kullandığını vurgulayan Üçüncü, 'Desteğin tamamını kullanma imkanım vardı. Ancak 22 bin lira yeterli olduğu için belirttiğim rakam kadar hibe kullandım. Evime helal lokma götürmek istediğim için de lokantamın adını 'Helal Lokma' verdim.' diye konuştu.

Üçüncü, lokantayla aile ekonomisine katkıda bulunduğunu ve iki kişiyi de istihdam ettiğini söyledi.

Hedefinin iş yerini daha da büyütmek, başka insanlara iş imkanı sunmak olduğunu aktaran Üçüncü, şöyle konuştu:

'Çocuklarıma daha iyi bir gelecek sunmayı amaçlıyorum. Küçükten başladık ama bugün iş yerimi bu hale getirdim. Şu ana kadar da Allah'a şükürler olsun çok iyi gidiyor. Hedefim işimi daha da büyümek. İnsanlara böylelikle daha fazla istihdam olanağı sunmak.'

Kaynak: AA