Karşıyaka'da 4. Sosyal Medya Çalıştayı

Karşıyaka Belediyesi; sosyal demokrat belediyeler arasında bilgi paylaşımını güçlendirmek, sosyal medyada etkili olabilmek ve yaşanan sorunlara ortak çözüm üretmek için kurulan Sosyal Belediyeler Ağı’nın 4’üncü Sosyal Medya Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 50 belediyeden, 100 sosyal medya uzmanının katıldığı çalıştay üç gün sürdü.

Karşıyaka'da 4. Sosyal Medya Çalıştayı


Sosyal demokrat belediyelerin, sosyal medya uzmanlarının bir araya gelerek oluşturduğu Sosyal Belediyeler Ağı’nın 4. Sosyal Medya Çalıştayı Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve yaklaşık 50 belediyeden, 100’e yakın sosyal medya uzmanının katıldığı akademik buluşmanın açılışına Başkan Akpınar’ın yanı sıra, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da katıldı.



Akademik sunumlar yapıldı

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek ile öğretim üyeleri Doç. Dr. Huriye Toker ve Dr. Göker Gülay da sunumlarıyla çalıştaya zenginlik kattı. Yapılan akademik sunumlarda ’Yeni İletişim Düzeni ve Sosyal Ağ Medyası, Sosyal Medya İçin İçerik Üretimi ve Kullanıcı İlişkileri, Sosyal Medya ve Siyasal İletişim’ konuları işlendi. Belediyelerin sosyal medya ekiplerinin kendi aralarında yaptıkları workshoplarda da sosyal medyanın etkili kullanımı, sorunlara ortak çözüm üretilmesi ve bilgi paylaşımı önerileri ele alındı.

"Yeni bir bakış açısı"

CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Teknoloji öyle hızlı gelişiyor ki sosyal medyanın önemi her geçen gün artıyor. Bilgiyi paylaşmak, anında iletişim kurmak hepimiz için çok önemli ancak bilgi kirliliğinin önüne geçmek de bir o kadar zaruri. Çalıştayın, yöntem ve strateji bakımından yeni bir bakış açısı oluşturacağına eminim. Başarılar diliyorum" diye konuştu.



Sosyal medyanın önemine değindi

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Kendimizi ancak sosyal medyada ifade edebiliyoruz. Sosyal demokrat belediyelerin bu anlamda bir araya gelmesi ve tecrübelerini paylaşması son derece önemli. Yeni dünyanın en kritik unsuru olan sosyal medyanın etkili ve doğru kullanılması konusunda yapılan tüm çalışmaları kutluyor ve destekliyorum" dedi.

Kaynak: İHA