İstanbul'un Fethi̇ni̇n 564. yıl dönümü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un, Türkiye'nin özeti olduğunu belirterek, 'Türkiye'nin 80 vilayetinin tamamının da İstanbul ile insani ve fiziki bağlantısı vardır. Öyleyse İstanbul'u anlatmak, Türkiye'yi anlatmaktır. İstanbul'a hizmet etmek, Türkiye'ye hizmet etmektir.' dedi.

İstanbul'un Fethi̇ni̇n 564. yıl dönümü
İstanbul'un Fethi̇ni̇n 564. yıl dönümü
Hali̇ç Kongre Merkezi̇ sahi̇li̇nde, 'İstanbul Protokolü İftarı ve İstanbul'un Fethi̇ni̇n 564. Yılı Kutlamaları'na katılan Erdoğan, iftarın ardından yaptığı konuşmada, yarın idrak edilecek İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümünü kutlayarak, bu güzel şehri kazandıran Fatih Sultan Mehmet Han ve kutlu ordusunu rahmetle, minnetle yad ettiğini dile getirdi.

İstanbul'un Fethi̇ni̇n 564. yıl dönümü

Vazife gereği gittiği 100'ün üzerindeki ülkede hiçbir şehri İstanbul ile mukayese edemeyeceğini ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

'Her şehrin elbette kendine göre dikkati çekici yönleri oluyor ama emin olun bir bütün olarak İstanbul'dan daha güzelini henüz görmedim. Hele ramazan ayının İstanbul'u bir başka güzel oluyor. Dünden itibaren şehrimizin her köşesinde kurulan iftar sofralarıyla, camilerimizde kılınan teravih namazlarıyla, düzenlenen etkinliklerle adeta Ramazan-ı Şerif'in hakkını vermek için yarışan bir İstanbul var. Yaşadığınız, hizmet ettiğiniz şehrin kıymetini lütfen çok iyi bilin. Bu şehir öyle bir şehir ki şairlerimiz en güzel şiirlerini burası için yazmışlardır. Romancılarımız, hikayecilerimiz, denemecilerimiz en güzel eserlerini bu şehre adamışlardır. Mimarlarımız, en güzel projelerini bu şehir için çizmişlerdir. Mühendislerimiz en güzel tekniklerini bu şehir için geliştirmişlerdir. Sosyologlarımız en güzel analizlerini, bu şehir için yapmışlardır. Siyaset bilimcilerimiz en güzel teorilerini bu şehirde kurmaya, bu şehri çözümleyerek başlamışlardır. Özlemlerin de ayrılıkların da kavuşmaların da mekanı hep bu şehir olmuştur. Hele hele sanatçılarımız için abide şehir, herhalde İstanbul'dan başkası değildir.'

İstanbul'un Fethi̇ni̇n 564. yıl dönümü

GÜZELLİĞİN EN ÜST ÖLÇÜSÜ HALİNE GETİRİLMİŞ ŞEHİR


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un, 'İstanbul'da bir güzel/ İstanbul kadar güzel' denilerek, güzelliğin en üst ölçüsü haline getirilmiş bir şehir olduğunu dile getirdi.

İstanbul'a hizmet etme şerefinin dahi başlı başına bir iftihar, bir itibar sebebi olduğunu belirten Erdoğan, 'Aşık Veysel 'Seversen olayım yarin İstanbul' diyor ya işte bizim de bu şehri sevmemiz yetmiyor, kendimizi de ona sevdirmemiz gerekiyor. İstanbul böyle bir şehir. Buradaki arkadaşlarımız için kendilerini İstanbul'a sevdirmenin yolu, ona en iyi hizmeti vermekten geçiyor. Ama unutmayınız her güzel gibi İstanbul da nazlıdır. Gönlünü etmek için çok çalışmak, çok emek vermek, çok fedakarlıkta bulunmak gerekir. Bu şehrin hizmetine talip olmak öyle haftada 5 gün çalışarak, günde 8 saat mesai yaparak mümkün değildir. Yılın her günü 24 saatinizi bu şehre vermezseniz, bu işin altından kalkamazsınız. Sizler mülki idare görevlerinde ve belediyelerde bu işe talip olmuş arkadaşlarımızsınız.' diye konuştu.

Kaynak: AA