Bakanlar Arslan Ve Tüfenkci, Malatya'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: 'Ticaret pastasını kendi aralarında paylaşmaya alışmış dış güçler, Türkiye'ye çelme takmaya çalışıyor. Türkiye'ye niye çelme takmaya çalıştıklarını bilin'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Ticaret pastasını kendi aralarında paylaşmaya alışmış dış güçler, Türkiye'ye çelme takmaya çalışıyor. Türkiye'ye niye çelme takmaya çalıştıklarını bilin.' dedi.

Bakan Arslan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, eski Malatya Vagon Fabrikası alanında incelemelerde bulundu.

Arslan, Tüfenkci ve Çalık, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetlerine ait trambüse binerek yolculuk etti, toplu taşıma aracı hakkında bilgi aldı.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda partililerle bir araya gelen Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, Asya'yı Avrupa'ya Türkiye üzerinden hava, demir, deniz ve karayollarıyla bağladıklarını vurguladı.

Her başarıdan dış güçlerin rahatsız olduğunu söyleyen Bakan Arslan, şöyle devam etti:

'Bunlardan kaynaklı ticaret pastasını kendi aralarında paylaşmaya alışmış dış güçler Türkiye'ye çelme takmaya çalışıyor. Türkiye'ye niye çelme takmaya çalıştıklarını bilin. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe yıllardır kendi aralarında paylaşmaya alıştıkları pastaya büyük bir paydaş çıkmış oluyor. İşte onun için de Türkiye'nin büyümemesi için Türkiye'nin yeni hızlı tren yolları, yeni havaalanları yeni köprüler, tüneller yapmaması için olağanüstü bir gayret sarf ediyorlar ama Allah öncelikle sizlerden, Malatyalılardan, ülkemiz insanından razı olsun ki onlara inat güçlü bir şekilde desteğini devam ettiriyor.'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise 16 Nisan'ın Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin millet tarafından sağlandığını dile getiren Çalık, şunları ifade etti:

'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu seçtik. İkincisi de partili cumhurbaşkanlığı sürecini başlattık. Cumhurbaşkanımızı AK Parti'ye kurucu üye olarak yeniden ihya ettik. 21 Mayıs'ta hep birlikte kurucu liderimizi AK Parti'ye Genel Başkan seçtik. Hayırlı, uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımızla Recep Tayyip Erdoğan ile yürüdüğümüz yol daim olsun, ak olsun diyorum.'

Kaynak: AA