Vergi Borcu Yapılandırmasında Son Gün 31 Mayıs

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, vergi borcu yapılandırması ile ilgili ikinci taksit ödemesi son günün 31 Mayıs olduğunu hatırlatarak üyelere uyarıda bulundu.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, vergi borçlarını yeniden yapılandırmanın ekonomide canlanma adına olumlu bir adım olduğunu belirtti.

İş dünyasının önünde duran engellerin çözüme kavuşturulmasının kendilerini memnun ettiğini ifade eden Kösemusul, açıklamasında şunları yer verdi:

'Cumhurbaşkanımız TOBB genel kurulumuzda da vurgulamıştı. Ülkemize, milletimize hizmet eden iş dünyasına her zaman destek var olacak. İş dünyamız da ülkemizin ekonomik hedeflerini gerçekleştirme anlamında üretkenliğini artarak sürdürecek. Yeniden yapılandırma kararını olumlu buluyoruz, üyelerimizin de talepleri böylece gerçekleşmiş oluyor. Üyelerimiz bu yeniden yapılandırma fırsatını mutlaka değerlendireceklerdir. Teşvik, destek ve reformların devamı ve iş dünyamızın gayretleriyle 2023 hedeflerine ulaşacağımıza yürekten inanıyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.'

Kösemusul ayrıca, vergi borcu yapılandırma uygulamasında ikinci taksit ödeme süresinin 31 Mayıs'ta son bulduğunu, yeni yapılandırma kanununun ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmadığını da hatırlattı.

Kaynak: AA