TİKA'dan Karadağ'a Temiz Su Desteği

Karadağ’ın güneyinde yer alan Ulçin şehrine su temin etmek için kullanılan altyapı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Karadağ’ın güneyinde yer alan ve nüfusunun çoğunluğunu Müslüman Arnavutların oluşturduğu tarihi Ulçin şehrinde özellikle yaz aylarında temiz suya ulaşım konusunda yaşanan problemlerin giderilmesi için şehrin en önemli kuyu su kaynağının altyapısı yenilendi ve bölge halkı temiz suya kavuşturuldu.

Teslim törenine Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, Ulçin Belediye Başkanı Nazif Cungu, Ulçin belediyesi yetkilileri ve halkı ile TİKA yetkilileri katıldı.

Büyükelçi Galip, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin TİKA eliyle Karadağ halkının ihtiyaç duyduğu her alanda iş birliğine hazır olduğunu vurgulayarak projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Ahmet Altun da TİKA’nın Karadağ’da hayatın her alanına yönelik projeler gerçekleştirdiğini belirterek, proje kapsamında yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı Ulçin şehrinin önemli su şebeke hatlarından birisi olan Klezna kaynağındaki su sistemlerinin yenilendiğini ve halkın özellikle yaz aylarında yaşadığı su probleminin ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Ulçin Belediye Başkanı Nazif Cungu, Ulçin şehrinde yaz döneminde özellikle su tüketimi hacminin 2-3 kat arttığını ve TİKA’nın 40 yıldır hiç bakımı yapılmayan ve sık sık arıza veren Klezna kaynağındaki su altyapısını yenileyerek şehrin su sistemine büyük katkı sağladığını vurguladı. TİKA’nın Ulçin şehrinde gerçekleştirdiği projelerden duyduğu memnuniyetini ifade eden Cungu, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA