Patnos'ta Yağışlar Tarla Ürünlerini Etkiledi; Üreticiler Perişan

Ağrı’nın Patnos İlçesinde etkili olan yağışlar bir çok mahsule zarar verdi. İlçeye bağlı Akyemiş, Düzceli, Günbeli, Mollaibrahim, Oyacık, Yüncüler,Koçaklar, Kızıltepe,Yalçınkaya,Üçoymak,Doğansu,Hacılar köylerinde yağan aşırı yağmur sonucunda korunga, yonca, buğday, arpa, silaj tarlarında aşırı suyun birikmesinden ekilen ürünlerde ciddi oranda zarar oluştu.

Patnos'ta Yağışlar Tarla Ürünlerini Etkiledi; Üreticiler Perişan
Patnos Ziraat Odası Başkanı Hakan Hakverdi, "Dört gündür aralıksız devam eden yağmur bir çok köyümüzde, korunga, yonca, buğday, arpa ,silaj tarlarında zarara neden oldu ve çiftçilerimizi olumsuz etkiledi" dedi.

Tarlaların zarar gördüğü köylerde incelemelerde bulunan,ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Yusuf İçen ve Ziraat mühendisleri Enver Artan ve Faruk Taşdemir’in köylerde çiftçilerle bir araya gelerek sorunlar ile ilgili bilgi alarak hasar tespit komisyonunca gerekli çalışmaları yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf İçen, zarar gören tarlalarda hasar tespit çalışmalarına başladıklarını ve yaşananların önüne geçilemeyen doğal bir afet olduğunun belirtti.

İçen, "O yüzden bir tedbir almak mümkün değil. Biz akşam haberini aldık sabahın erken saatlerinde de bölgeye gelerek hasar tespit çalışmalarına başladık. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede büyük bir hasar var bizde bunun tespiti için çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA