NATO PA Başkanı Alli Gürcistan'da

Alli, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili tarafından kabul edildi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, ülkesinin milli güvenliğini iyileştirecek önerilerin geliştirilmesinde, NATO Parlamenterler Asamblesi (NATO PA) Başkanı Paulo Alli'den destek istedi.

Gürcistan'da, NATO PA Bahar Oturumu için resmi temaslarda bulunan asamblenin başkanı Alli, Margvelaşvili tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden alınan bilgiye göre, görüşmede NATO-Gürcistan ilişkileri, iş birliğinin geliştirilmesi, bu ülkenin NATO ile entegrasyonu, toprak bütünlüğü sorunları ve milli güvenlik sistemlerinin güçlendirilmesi ile bölgesel güvenlik ve Tiflis'te devam eden NATO PA Bahar Oturumu gibi konular ele alındı.

Alli görüşmede, Gürcistan'ın güvenliğinin tüm bölge için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, NATO'nun, ülkenin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine somut destek verdiğini belirtti. Alli, NATO PA Bahar Oturumu'nun Tiflis'te düzenlenmesinin de bu desteğin somut göstergesi olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Margvelaşvili de ülkede devam eden anayasa çalışmalarında milli güvenliğin iyileştirilmesi için NATO'nun ilgili uzmanlarından yardım talebini Alli'ye iletti.

Alli, Margvelaşvili ile görüşmesinden önce bir araya geldiği Dışişleri Bakanı Mikheil janelidze ile NATO-Gürcistan ilişkileri, bu ülkenin NATO ile entegrasyonu gibi konuları ele almıştı.

Kaynak: AA