Küçükçekmece'nin Dahileri Ödüllendirildi

“Küçükçekmece Dahilerini Arıyor” isimli proje yarışmasının ödül töreni ve 6’ncı Bilim Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sergide “Arabada Alkolmetre, Koku Giderici Aparat, Kadına Şiddete Hayır Elektronik Takip Sistemi, Güneş Panellerinde Verim Artırma, Duyarlı Baret, Kalp Atışını Algılayan Emniyet Kemeri, Işık Zili, Akıllı Tahta Sileceği” buluşları dikkat çekti.

Küçükçekmece'nin Dahileri Ödüllendirildi
Küçükçekmece Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen “Küçükçekmece Dahilerini Arıyor” isimli proje yarışmasının ödül töreni ve 6’ncı Bilim Sergisi’nin açılışı, ilçedeki Çocuk Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Programa, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Oktay Kurt, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



“Başkan Karadeniz’e teşekkürler”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür eden Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Belediyemiz her çalışmamızda bizlere destek oluyor. Bunun yanı sıra eğitime teşvik etmek amacıyla düzenledikleri yarışmalarla, insanlığa faydalı olacak projeler geliştiren çocuklarımızı ödüllendiriyor. Çocuklarımızı tebrik ediyorum ve daha güzel yerlere gelmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.



“Kutsal kitabımız düşünmeyi emrediyor”

Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Oktay Kurt da öğrencileri tebrik ettiği konuşmasında, “Yerli silahımızı, uydumuzu, uçağımızı yapmayı başardık. Çocuklarımızın daha yeni buluşlara imza atacağına inancımız sonsuz. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.



Birbirinden ilginç buluşlar ödüllendirildi

İlçe genelinde düzenlenen yarışmada, birbirinden ilginç projeler, ortaokul ve lise düzeyinde ‘Sosyal Konular ve Teknoloji’ ile ‘Fen ve Teknoloji’ kategorisinde ödüllendirildi. Lise düzeyinde birinci olan öğrencilere 3 bin 500 TL, ikincilere 3 bin TL, üçüncülere ise 2 bin 500 TL; ortaokul düzeyinde birinci olan öğrencilere 3 bin TL, ikincilere 2 bin 500 TL, üçüncülere ise 2 bin TL’lik para ödülü protokol tarafından verildi.

Nahit Menteşe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri liseler sosyal ve teknoloji kategorisinde tüm ödülleri alarak, yarışmaya damga vurdu.

Ödüllendirilen projeler ve Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri ile Çocuk Üniversitesi üyelerine ait çalışmalara ev sahipliği yapan Bilim Şenliği Sergisi’nde; “Arabada Alkolmetre, Koku Giderici Aparat, Kadına Şiddete Hayır Elektronik Takip Sistemi, Güneş Panellerinde Verim Artırma, Duyarlı Baret, Kalp Atışını Algılayan Emniyet Kemeri, Işık Zili, Akıllı Tahta Sileceği” dikkat çeken projeler arasında yer aldı.
Kaynak: İHA