Kamu Personeli Temel İşaret Dilini Öğrendi

Adıyaman’ın Kahta Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ‘İşaret Dili’ eğitimi projesi tamamlandı.

Kamu Personeli Temel İşaret Dilini Öğrendi
İlçede 25 kamu kurumunda görev yapan 50 kursiyerin katıldığı eğitim 15 gün sürdü. Kamu kurum ve kuruluşları ve personelin ilgi gösterdiği eğitimlere öğrenilen konuların pekiştirilmesi amacıyla engelli vatandaşların katılımı da sağlandı.

Temel iletişim teknikleri ve sık kullanılan sözcüklerin öğrenildiği kurs sonunda kursiyerlere sertifika verileceği belirtildi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlçede yaklaşık 60 işitme engelli birey bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele işaret dili eğitimi verilmesi suretiyle, işitme engelli vatandaşların sosyal ve kurumsal alanda yaşadığı iletişim sorununun azaltılmasını hedefliyoruz. Projedeki amacımız, toplumda resmi kurum ve kuruluşlarda işaret dilini bilen ve yetkin kullanan personel bulunmasının sağlanması ve toplumda işaret dilini kullanan insan sayısını artırmak” şeklinde konuştu.

Kamu kurumlarının hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik projelerin bundan sonrada uygulanacağını belirten Kaymakam Kaya, eğitimci ve katılımcılara teşekkür etti.
Kaynak: İHA