Hulusi Akar'ın yazdığı cevap komisyona ulaşmamış

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın darbe komisyonuna yazılı bilgi verdiği ancak bu cevabın komisyona ulaşmadığı ortaya çıktı.

Hulusi Akar'ın yazdığı cevap komisyona ulaşmamış
Hulusi Akar'ın yazdığı cevap komisyona ulaşmamış
Beyaz Tv'de ekrana gelen Dinamit programına telefonla bağlanan TBMM Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek canlı yayında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la ilgili önemli bir bilgiyi ilk defa ekranlarda paylaştı.

Petek, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalemi'nden bir albayın kendisisi aradığını ve Akar'ın komisyona cevap yazdığını ve cevabın ulaşıp ulaşmadığını sorduğu söyledi.

HAYRETLER İÇERİSİNDE KALDIM


Albayın telefonu sonrası hayretler içerisinde kaldığını söyleyen Petek 'Bize herhangi bir cevap ulaşmadı. Bunu araştırıp bize döneceklerini söylediler.' dedi.

CEVAP BİZE ULAŞMAMIŞ


Bu bilgiyi açıkladığını söyleyen Petek ' Aslında Genelkurmay Başkanlığı'ndan bize bir cevap yazılmış ama bu ulaşmamış bir şekilde.' diye konuştu.

NE OLMUŞTU?


15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında TBMM çatısı altında kurulan komisyonda muhalif üyeler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da komisyona ifade vermesi gerektiği konusunda ısrar etmişti.

Darbe komisyonuna gelip bizzat ifade vermeyen Hulusi Akar'a yazılı bir şekilde çeşitli sorular yöneltilmişti. TBMM Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, basın toplantısında Hulusi Akar'dan herhangi bir yanıt gelmediğini açıklamıştı.


Hulusi Akar'ın yazdığı cevap komisyona ulaşmamışMeclis darbe girişimi raporunu açıkladı