Gürpınar Modern Bir Görünüm Kazanacak

Gürpınar Belediyesinden ilçedeki depreme dayanıksız ve kötü görüntü oluşturan yapıların yıkılarak yerine yenilerinin yapılacağı bildirildi.

İçişleri Bakanlığının görevlendirme yaptığı Van'ın Gürpınar Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belirlenen önceliklere göre ilçede hizmete başladı.

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçedeki kent estetiğini bozan dükkanların yıkımı için esnafla görüştü.

İlçe halkının yaşam kalitesini artıracak yeni sosyal alanların oluşturulmasına öncelik verecek çalışmalarda, bir yandan da şehrin alt ve üst yapısı yeniden dizayn ediliyor.

Şehrin bir çok noktada değişime ihtiyacı olduğunu söyleyen Doğramacı, esnafla özellikle Cumhuriyet Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi ve Müftülük Sokağı'nda kullanışlı olmayan dükkanların yıkımı için karar aldığını söyledi.

Şehrin vitrinini bozan dükkanları el birliğiyle yenilemek istediğini belirten Doğramacı, 'Herkesin üstüne düşen fedakarlıkları var. Herkes elini taşın altına koymalı. Eldeki imkan iyi bir fırsat ve bunu iyi değerlendirmek lazım. Bir daha bu şansı yakalayamayabiliriz. Şehrin iyi bir görünüm kazanması için el birliğiyle çalışmamız lazım.” dedi.

Yıkılacak binaların yerine iki katlı, modern görüntüye sahip dükkanlar yapılacağını kaydeden Doğramacı, esnafın sıkıntısını omuzladıklarını dile getirdi.

Doğramacı ayrıca, şehir merkezinde meydan oluşturacaklarını ve vatandaşların burada dinlenme fırsatı bulabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA