Genç İş Adamlarından ASİBED'e Ziyaret

Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD), Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ni (ASİBED) ziyaret etti.

BİGİAD Başkanı Cengiz Şahin, dernek üyeleri ile sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Şahin, 'Biz her zaman kendilerinin hizmetindeyiz. Bizlere ne zaman ihtiyaç duyarlarsa, gerek maddi gerekse manevi ne gerekiyorsa destek olmaya çalışacağız.' dedi.

ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç ise, ziyaretten duyduğu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Toplum içinde engelsizler kadar engelliler de var ama birlikte engelsiz yarınları oluşturabiliriz. Bitlis, coğrafi konumu ve koşulları itibarıyla zor bir şehir. Her ne kadar 'engellilerin evlerinden çıkması gerek' desem de dağlık alana yerleşimin olmasından dolayı sıkıntılar çekiyoruz. Bunun için her engelliyi evinden çıkaramıyoruz. Bu konuda da belediyelere biraz iş düşüyor. Belediyeler yeni açılacak yolları ve yeni yapılacak yapıların engelliler için uygun şekilde dizayn edilmesini sağlarsa en azından engellilerin tekerlekli sandalyeleri kullanabilecekleri alanlar oluşturulmuş olur. '

150 aktif üyeleri bulunduğunu ifade eden Tutgaç, 'Bizler maddi olarak hiç kimseden bir beklenti içinde olmayan dernek üyeleri olarak sadece gönüllerin bir olmasını istiyoruz.' dedi.

Kaynak: AA