Gaziantep'te Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı

Vali Yerlikaya: 'Uyuşturucu, terör, kumar ve fuhşun önlenmesi için toplumsal bir seferberlik ilan ettik'.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, uyuşturucu, terör, kumar ve fuhşun önlenmesi için toplumsal bir seferberlik ilan ettiklerini belirtti.

Gaziantep Valiliği internet sitesinde yer alan yazılı açıklamaya göre, Vatan Mahallesi'ndeki bir kahvehanede düzenlenen toplantıda konuşan Yerlikaya, insanlığın en büyük tehditlerinden birisi olan uyuşturucuya karşı ülke çapında ve kentte topyekun mücadele başlatıldığını belirtti.

Açıklamada, konuşmasında şehrin her noktasında uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin önlenmesi, uyuşturucu bağımlılarının tedavileri ve topluma kazandırılmaları için yeni bir sayfa açtıklarını ifade eden Yerlikaya'nın şu ifadelerine yer verildi:

'Bu mücadelede yerel yönetimlerimiz, güvenlik, sağlık ve eğitim kurumlarımız, Diyanet teşkilatımız ile sivil toplum kuruluşlarımız tam bir iş birliği içerisindedir. Hain terör örgütlerinin geçen yıl düzenlediği elim acıyı hep birlikte yaşadık. Allah bir daha bu tür olaylarla bizi imtihan etmesin.'

Kentin huzur ve güven içerisinde olması için devlet olarak bütün imkanların seferber ettiklerini aktaran Vali Yerlikaya, şimdi de uyuşturucu, terör, kumar ve fuhşun önlenmesi için toplumsal bir seferberlik ilan ettiklerini ifade etti.

Vatandaşlardan madde bağımlısı çocuk ve gençlerin tedavisi için 'ALO 191' hattına, uyuşturucu satan veya bunlara yardım edenleri de 155 polis ihbar hattına bildirmesini talep eden Ali Yerlikaya, 'Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanımızın bu yöndeki kararlılıkları ile inşallah bütün şer odaklarının kökünü kazıyacağız.' ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tanrıverdi, muhtarlar, okul müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA