Filistinli Tutukluların Açlık Grevine Son Vermesi

Filistinli direniş gruplarına bağlı Esirler Komitesi sözcüsü Salih: 'Esirlerimiz, verdikleri savaşta zafer kazandı' Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Muhsin: 'Esirler, bu büyük zaferi direnişleri sonucu elde etti'.

Filistinli direniş gruplarına bağlı Esirler Komitesi, açlık grevi yapan Filistinli tutuklularla İsrail Hapishaneler İdaresi arasında anlaşmaya varılmasını 'tutukluların zaferi' şeklinde nitelendirdi.

Gazze'deki tutuklularla dayanışma çadırında düzenlenen programda konuşan Esirler Komitesi sözcüsü Yasir Salih, 'Esirlerimiz, verdikleri savaşta zafer kazandı. Maddeleri daha sonra açıklanacak olan anlaşmanın ayrıntıları hakkında bilgimiz olmaması ise bizi üzüyor. Ancak bu zafer, esirlerin haklarını güçlü bir şekilde savunduklarını ortaya koyuyor.' dedi.

İsrail Hapishaneler İdaresinin açlık grevi mücadelesini başarısız kılmak için her yolu denediğini ifade eden Salih, Filistinli tutukluların talepleri konusundaki kararlı tavrının bu girişimleri boşa çıkardığını söyledi.

Açlık Grevini Takip İçin Basın Komitesi'nin Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Cemal Muhsin de 'Esirler, bu büyük zaferi direnişleri sonucu elde etti. Esirler, işgalcilerin açlık grevini ve taleplerini başarısız kılmak için yaptıkları ihlaller ve tüm baskı araçlarına katlandı.' ifadelerini kullandı.

İsrail hapishanelerindeki bin 500'den fazla Filistinli, 'İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi' için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filisinli Mahkumlar Derneği Başkanı Kaddura Faris, bugün açlık grevindeki mahkumlar ile İsrail Hapishaneler İdaresi arasında varılan anlaşma neticesinde açlık grevine 'ara verildiğini' duyurmuştu.
Kaynak: AA