Edremit'ten Kısa Kısa

Edremit ilçesinde resim ve fotoğraf kurslarını tamamlayan 11 kursiyer tarafından karma sergi açıldı.

Bir alışveriş merkezinde açılan karma sergide, yağlı boya, pastel ve kara kalem resim çalışmalarının yanı sıra fotoğraflar yer aldı.

Ressam Esma Kudar öncülüğünde gerçekleştirilen serginin açılışını Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka yaptı.

Sergide ressam Esma Kudar'ın 5 yıldan bu yana üzerinde çalıştığı sembolizmin simgeleri olan Şaman, Maya ve Viking sembolleri de yer alıyor.

Serginin açılışında konuşan ressam Kudar, 'Çocukluğumdan beri sanatın içindeyim. Sayısı yüzleri bulan sanatçı tanıma şansım oldu. Hem yurt içi hem yurt dışı bağlantılı yüze yakın sergi organizasyonunda rol aldım. An itibariyle Küratör olarak sorumluluğunu aldığım 22. sergiyi açtık.'

Başkan Saka da Edremit'in giderek bir sanat kenti haline dönüştüğünü belirterek, belediye olarak sanata ve sanatçıya verdikleri önemi devam ettireceklerini kaydetti.

Yaklaşık 70 eserinin bulunduğu sergi 10 gün süreyle gezilebilecek.

-'Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini' coğrafi işareti farkındalık toplantısı

Edremit ilçesinde ticaret odası tarafından 2 yıl önce 'Edremit körfezi yeşil çizik zeytini' için alınan coğrafi işaretin anlatılması ve dikkat çekilmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Edremit Tariş Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara 'Coğrafi işaretlerin uygulanması, önemi ve farkındalığın artırılması' hakkında bilgiler aktarıldı.

Edremit ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Özbudak, yaptığı konuşmada coğrafi işaretli ürünlerin önemine değindi.

Özbudak, Edremit'te de 'Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytininin bu anlamda önemli olduğunun altını çizerek, 'Coğrafi işarete sahip olan bu ürünün, tesciline uygun olarak üretilip tüketiciye ulaştırılması için 5996 sayılı Kanunun 23. maddesi doğrultusunda gerekli kontroller tarafımızdan gerçekleştiriliyor.' dedi.

Toplantıda, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü görevlileri de bir sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA