Çocuklar İftar Sofrasında Buluştu

Esenler'de 'Çocuk Sokağı'nda kurulan iftar sofrasında, bin 500 çocuk birlikte oruç açtı.

Esenler'de bin 500 çocuk, iftar sofrasında bir araya geldi.

Esenler Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede ramazanın ilk iftarı 'Çocuk Sokağı'nda gerçekleştirildi.

Anneleriyle birlikte bin 500 çocuk, hayatlarında ilk kez oruç tutmanın ve ramazanın bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

İftar öncesi Karagöz-Hacivat gölge oyunu, animasyon, jonglör ve illüzyon gösterileri ile hoşça vakit geçiren çocuklar, genç piyanist Güneş Yakartepe'nin verdiği tasavvuf konserini de keyifle dinledi.

- Ezan da dua da çocuklardan

İftar vaktinin gelmesiyle kendileri için hazırlanan masalarda yerlerini alan çocuklar, bir çocuk tarafından akşam ezanının okunmasının ardından hep birlikte oruç açtı.

Çocuklar, ilk iftarlarının ardından bir çocuğun yaptığı yemek duasına da hep birlikte el açıp 'amin' dedi.

İlahiler okuyup dünya üzerindeki tüm mazlum çocuklar için dua eden çocuklara, bir Osmanlı geleneği olan 'diş kirası' adı altında çeşitli hediyeler verildi.

Ramazanın ilk iftarını çocuklarla yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, '6 yıldır ilk iftarımızı yavrularımızla yapıyoruz. Çocuklarla yapılan ilk iftar, hem bizim için hem de çocuklarımız için çok anlamlı. İnşallah çocukların acı çekmediği ve gözyaşı dökmediği, barış dolu, hayırlı bir ramazan geçiririz.' dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülten Terzi ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran da Çocuk Sokağı'nda çocuklarla birlikte iftar yaptı. İftara, Esenler Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ve belediye başkan yardımcıları ile birim müdürleri de katıldı.
Kaynak: AA