CHP Genel Sekreteri Sındır Açıklaması

'(FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu) Görülen o ki bu komisyon, darbe girişimini araştırmaktan çok, geçiştirmek ve AKP ile ilgili gerçekleri gizlemek çabası ile Gazi Meclisimizin tarihine kara bir leke olarak geçecektir'.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun taslak raporunu eleştirerek, 'Görülen o ki bu komisyon, darbe girişimini araştırmaktan çok, geçiştirmek ve AKP ile ilgili gerçekleri gizlemek çabası ile Gazi Meclisimizin tarihine kara bir leke olarak geçecektir.' dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı Danışma Kurulu, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde toplandı.

Açılışta konuşan Sındır, FETÖ adı verilen devlet içerisinde yapılanmış bir çetenin darbe girişiminde bulunduğunu, ancak bunun farkına varılıp 15 Temmuz'da kontrollü bir darbeye dönüştürüldüğünü iddia etti.

TBMM'de darbe girişimiyle ilgili kurulan komisyonun uzun dönemdir bir çalışma içerisinde olduğunu anımsatan Sındır, Komisyon Başkanı Reşat Petek'in rapor üzerine bazı açıklamalar yaptığını söyledi. Petek'in CHP'ye yönelik iddialarına değinen Sındır, şunları kaydetti:

'Gazi Meclis olarak da tanımladığımız TBMM çatısı altında darbe girişimini araştırmak için oluşturulmuş Komisyonun Başkanı Reşat Petek, partisinin yıllardır yapmaya alışkın olduğu gibi toplumsal algıyı yönetmeye yönelik saçma sapan bilgi ve belgelerle milleti kandırma çabalarına, sahte, düzmece başka bir belge ile yenisini eklemiştir.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün devletimiz içinde yıllardır, özellikle de kendi iktidarı döneminde, aynı menzilde yol aldıkları süreç sonrasında yapılanmış, yapılandırılmış veya yapılanmasına göz yumulmuş olduğu gerçeğinin üstünü örtebilmek amacıyla, hedef saptırmaya yönelik nafile bir çaba sergilemiştir.' ifadelerini kullandı.

Sındır, raporda AK Partili milletvekillerinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüşmelerine ilişkin sorgulama yapılmadığını savunarak, 'Görülen o ki bu komisyon, darbe girişimini araştırmaktan çok geçiştirmek ve AKP ile ilgili gerçekleri gizlemek çabası ile Gazi Meclisimizin tarihine kara bir leke olarak geçecektir.' dedi.

-Sineyimillet tartışması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de zaman zaman parti içindeki tartışmalarla ilgili kafaları karıştıran konuların gündeme getirildiğini, sineyimillete dönme tartışmasının da bunlardan biri olduğunu dile getirdi.

Aksünger, 'CHP'nin tüm vekilleri istifa etse bile siz erken seçime götüremiyorsunuz. Bu tartışma yanlış bir tartışmadır, halk eksik bilgelendirilmiştir. Bunun zamanlı, bilinçli yapılmış olasılığı var mı diye kendi kendime düşünüyorum. Sen niye bu tartışmayı yapıyorsun. Ne gereği var böyle bir şey konuşmaya.' diye konuştu.

Toplantı öncesinde aralarında milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu bir grup partili, salonun önünde ellerindeki Sözcü gazetesiyle ''volta' attı.
Kaynak: AA