BİGİAD Bitlis Şubesinden ASİBED'e Anlamlı Ziyaret

Bitlis Genç İşadamları Derneği’nin (BİGİAD) Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin beraberindeki heyetle Bitlis merkezde faaliyet yürüten Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ASİBED) üyelerini ziyaret etti.

BİGİAD Bitlis Şubesinden ASİBED'e Anlamlı Ziyaret
ASİBED üyelerini Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ile Tatvan Devlet Hastanesinde görevli doktorlardan oluşan heyetle birlikte dernek binasında ziyaret eden BİGİAD Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin, ASİBED üyeleriyle sohbet etti. ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç’tan durumları ve çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Cengiz Şahin, kısa sürede kısıtlı imkanlarla büyük ve örnek işlere imza atan dernek üyelerine tebriklerini iletti. Kendilerinin engellilerin dışarıdaki sesi olmaları gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Çünkü hepimiz bu gün sapa sağlam olsak da birer potansiyel engelli adayıyız. En azından kendimizi öyle görmemiz gerekir. Çizmiş olduğumuz projelerden, sokak dizaynlarına kadar hayatımızın her aşamasında biz kendimize göre nasıl dizayn ediyorsak, burada engelli kardeşlerimizi de düşünerek dizayn etmemiz gerekir. Çünkü bu da ancak empati kurmakla olur, ancak bu kardeşlerimizle bir araya gelmekle olur. Bu empatiyi kurabilirsek emin olun bu kardeşlerimizin evlerinden çıkma süreçlerini daha da hızlandırmış oluruz. Çünkü toplum içine çıktıkları zaman neyle karşılaşacaklarını bilmediklerinden dolayı çoğu kez geri kalmışlardır. Bizde dernek olarak her zaman kendilerinin hizmetinde olduğumuzu, bizlere ne zaman ihtiyaçları duyduklarında, gerek maddi ve gerekse manevi olarak ne gerekiyorsa bizler yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu vesile ile bizleri bu ziyaretimizde yalnız bırakmayarak bizlere eşlik eden Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamıza, doktor hocalarımıza ve bizleri misafir eden dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bitlis’teki engellilerle bir araya gelmek, sohbet etmek, dertlerimizi paylaşmak en azından bir nebzede olsa bizim engelli değil de engelsiz olduğumuzu bize hatırlatıyor. Toplum içinde engelliler kadar engelsizler de var ama birlikte engelsiz yarınları birlikte oluşturabiliriz. Bu anlamda Bitlis coğrafi konumu ve koşulları itibariyle zor bir şehir. Bizler her ne kadar “engellilerin evlerinden çıkması gerek” desem de gereke tarihi yapılar ve evlerin yapıları dağlık alana yerleşimin olmasından dolayı sıkıntılar çekiyoruz. Bunun için her engelliyi evinden çıkaramıyoruz. Bu konuda da belediyelere biraz iş düşüyor. Belediyeler yeni açılacak yolları ve yeni yapılacak yapıların engelliler için uygun şekilde dizayn edilmesini sağlarsa en azından engellilerin tekerlekli sandalyeleri kullanabilecekleri alanlar oluşturulmuş olur. Dernek olarak bizim şuan için 150 aktif üyemiz olmakla birlikte yaklaşık 400 kişiye hitap etmekteyiz. Bizler maddi olarak hiç kimseden bir beklenti içinde olmayan dernek üyeleri olarak sadece manevi olarak gönüllerin bir olmasını istiyoruz. Bizler toplum içerisinde herkesin eşit, doğru şekilde yaşamasını ve huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Dernek olarak bizim BİGİAD’a olduğu gibi bütün STK ve bütün toplum yararına çalışan, Bitlis’imiz için çalışan bütün STK ve vakıflara kapımıza her zaman sonuna kadar açıktır. Bu vesile ile bu son derece anlamlı ziyaretten ötürü tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Abdülrıdvan Kulu ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Musa Demirkapı ise BİGİAD’ın daveti üzerine Tatvan Devlet Hastanesi adına ziyarete dahil olup; ziyarette engellilerin sağlık sorunları ile yakından ilgilendiler.
Kaynak: İHA