Zırhlı Birlikler Okulu Ve Eğitim Tümen Komutanlığında Yemin Töreni

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 3 bin 24 erbaş ve er ile 93 yedek subay adayı için yemin töreni düzenlendi Tümen Komutanı Tuğgeneral Tuğrul: 'Bu yeminle sizler, milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır'

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 3 bin 24 erbaş ve er ile 93 yedek subay adayı için yemin töreni düzenlendi.

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında düzenlenen yemin törenine Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul ve eğitimlerini tamamlayan askerlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende tümen sancağının tanıtılmasının ardından 2 bin 962'si 1997/2 tertip, 62'si kısa dönem olmak üzere 3 bin 24 erbaş ve er ile 93 yedek subay adayı için ant içme törenine geçildi. Tribünleri dolduran aileler, yemin törenini coşku içinde seyretti.

Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan üniformaları giyen birliklerin de katıldığı yemin töreninde silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralanan askerler, Türk bayrağı ile silah üzerine el koyarak askerlik yemini etti.

Tören, Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun gönderdiği kutlama mesajının okunmasıyla devam etti. Bekiroğlu'nun mesajında, 'Unutmayın ki barışta muharebe eder gibi eğitim yapan, savaşta eğitim yapar gibi muharebe eder. Siz ne kadar eğitimli olursanız, sizlere verilen silah, araç ve sistemleri o kadar etkili kullanırsınız, kondisyonunuz o kadar iyi olur ve moral motivasyonunuz o kadar yüksek olur. Tüm bunlara bağlı olarak da ordumuz o kadar güçlü olur. Bu nedenle hep daha eğitimli, daha güçlü olmaya çalışın.' ifadeleri yer aldı.

Korgeneral Bekiroğlu'nun mesajının ardından birliğe ilk katılan tank er İsa Bulut, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, başarılı askerlere ve birliğe ilk katılan askerlere hediye ve başarı belgelerini verdi. Tuğrul, vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapan ve törene katılan askerlerin dedelerine katılım belgeleri ve hediyelerini takdim etti.

Tuğgeneral Tuğrul, askerlerin ettikleri yemine bağlı kalacaklarına gönülden inandığını belirterek, 'Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir.' diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünyanın en güçlü ordularından biri ve Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Tuğrul, 'Türk Silahlı Kuvvelerimiz, gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha da önemlisi bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır.' dedi.

Tuğrul, konuşmasının sonunda, askerlerin ettiği andın ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk ulusuna kutlu ve uğurlu olmasını diledi.

Askeri bando eşliğinde gerçekleştirilen geçişle sona eren törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.
Kaynak: AA