Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi ve TEMA Vakfı Yalova Şubesi iş birliğiyle 150 fidan toprakla buluşturuldu.

Paşakent Mezarlığında gerçekleştirilen programda TEMA Vakfı gönüllüleri ile bir araya gelen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, mezarlığın muhtelif yerlerinde yapılan ağaçlandırma çalışmasına katıldı. 150 tane fidanın toprakla buluşturulduğu programda Başkan Salman'da ağaç dikti.

Etkinlikte konuşan Salman, yüzde 59'u orman olan kentin yeşillendirme çalışmalarında çok yol kat ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Salman, Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğüne sağladıkları katkılardan dolayı Zekiye Yıldız, Mehmet Demirhan, Faruk Tezcan ve Kıymet Palaz'a plaket takdim etti.

-Yalova'da tretuvar çalışmaları

Yalova Belediyesi tarafından kentin farklı mahallelerinde tretuvar çalışması başlatıldı.

Gazi Osman Paşa Caddesi Dörtyol kavşağı ile 8. Sokak arasındaki kısımda yapılacak çalışmalarda 500 metrelik kısımda, 3 bin 500 metrekare tretuvar, 5 bin metrekare de sıcak asfalt kaplama çalışmaları yapılacak. Ayrıca bin 100 metrelik elektrik hattı da yer altına alınarak yeni aydınlatmalar yapılacak.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Vefa Salman, 'Vatandaşlarımız tarafından gelen talep ve şikayetlere öncelik vermeye devam ediyoruz. Gazi Osman Paşa Caddesi Dörtyol Kavşağı ile 8. Sokak arasındaki kısımda eskiyen tretuvarlar ve buradaki yolla ilgili çok şikayet aldık. Ekiplerimizi bu noktaya yönlendirerek çalışma yapması hususunda talimatımı verdim. Kısa sürede tamamlanacak çalışmalar sonrasında bu caddemizde yeni kimliğine kavuşmuş olacak. ' ifadelerini kullandı.

-Mi̇ni̇k güreşçi̇lerden Başkan Salman'a zi̇yaret

Minikler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nda dereceye giren Yalovalı genç sporcular Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında zi̇yaret etti̇.

Başkan Vefa Salman, antrenörler Burak Kaya ve Semih Turgut ile ziyarete gelen minik sporcularla tek tek sohbet etti. Genç sporcuları ve antrenörlerini elde ettikleri başarılardan ötürü tebrik eden Başkan Salman, kendilerine çeşitli hediyeler de takdim etti.

11 Yaş Minikler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nda Güven Can Türkoğlu 38 kiloda ikinci, Enes Olgun 42 kiloda Grekoromende Türkiye üçüncüsü, serbestte ise Türkiye beşincisi oldu. 12-13 Yaş Bayan Minikler Türkiye Şampiyonası’nda 29 kiloda Rüya Öztürk ise Türkiye ikincisi olmuştu.

Kaynak: AA