Vali Yavuz'dan Ramazan Mesajı

Muş Valisi Seddar Yavuz, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz mesajında, paylaşma ve dayanışma duygularının doruğa çıktığı, gönüllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, 11 ayın sultanı, ramazan ayına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını bildirdi.

Ramazanın insanoğlunun sadece midesini dinlendirdiği bir ay olmadığını,manevi gıdaların alındığı, dayanışma duygularının ön plana çıkarak fakirin, yetimin, yaşlının, kimsesizin daha fazla hatırlanıp, görülüp gözetildiği bir arınma ayı olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Bu ayı ibadetlerimizle, dualarımızla değerlendirmeli, aile fertlerimize daha çok vakit ayırmalı, büyüklerimizi, komşularımızı, etrafımızda ilgiye ve şefkate muhtaç olanları ihmal etmemeliyiz. Orucuyla, namazıyla, teravisiyle, fitresi ve zekatıyla manevi alemimizi cennet bahçesinden bir bahçe kılmak, en çok da yoksulun, düşkünün, dar gelirlinin halinden anlamak, sahip olduklarımızın değerini idrak ederek gerektiğinde paylaşmasını da bilmek önemlidir diye düşünüyorum. Rahmet ve bereket ayı ramazana bombalar altında, kan ve gözyaşı içinde giren gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin bu hali yüreklerimizi sızlatıyor. Bu kardeşlerimizi dualarımızdan eksik etmeyelim. Bu mübarek ayda da sofralarımızı yanı başımızdaki savaştan ve ölümden kaçarak ülkemize sığınan vatansız, yurtsuz kalan kardeşlerimizle paylaşmayı ihmal etmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Muşlu hemşehrilerimin ramazan ayını tebrik eder, tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.'

Kaynak: AA