TEOG Birincisine Eğitim Hayatı Boyunca Burs

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Gazi Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Görme Engelli Senanur Toprak’a, TEOG’da 120 sorunun tamamını çözmesi ile Adıyamanlılar Vakfı tarafından eğitim hayatı boyunca başarı bursu desteği geldi.

TEOG Birincisine Eğitim Hayatı Boyunca Burs
Kahta Gazi Ortaokulunda eğitim gören görme engelli Senanur Toprak, Nisan 2017’de yapılan TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplaması ile toplumun her kesiminden takdir topluyor. Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Hamza Taşan, Senanur Toprak’ın yakaladığı üstün başarından dolayı vakıf olarak öğrenim hayatı boyunca başarı bursu vereceklerini söyledi.

İstanbul’dan Kahta’ya gelen Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Hamza Taşan, Gazi Ortaokulu’nu ziyaret ederek hem Senanur Toprak’ı hem de okul idaresini tebrik etti. Başkan Yardımcısı Taşan, “İstanbul’dayken Gazi Ortaokulunda TEOG sınavında başarılı olan Semanur kızımızın başarısı duyduk. Adıyamanlılar Vakfı olarak Senanur kızımıza eğitim hayatı boyunca burs desteği vereceğiz. Her yıl düzenli olarak eğitim bursunu yatıracağız. Semanur kızımızı daha güzel yerlerde görürüz inşallah. Adıyamanlılar Vakfı olarak kendisini kutluyorum. Başarılarının daim olmasını diliyorum. İnsana yatırım noktasında kendimizi adadık. Dolayısıyla nerede bir başarılı Adıyamanlı öğrenci var ise biz oradayız. Her zaman destekçisi olacağız. Adıyaman’ımızın yarınlarına faydalı olacak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak gençlere biz destek olacağız” dedi.

TEOG Şampiyonu Senanur Toprak ise, “Okul dışında kardeşim bana yardımcı oldu. Küçük bir cihazım var. Onun ile ders çalışıyorum. Cihazım küçük ve görmemden dolayı okumakta zorluk çekiyordum. Uzun zamanını alıyordu. Elimden geldiğimce pes etmeyip bununla devam ettim. Ailem bana bu konuda çok yardımcı oldu. Bu sınav sürecinde çok ders çalıştım. Öğretmenlerim ve okul müdürüm çok destek oldu. Öğretmenlerim, bana okul dışında destek eğitimi verdi. Bu seviyeye ulaşmam onların sayesinde olduğunu düşünüyorum. Bu başarı tesadüfen oluşan bir başarı değildi. Bundan sonra benim gibi şekilsel engelleri olan insanların olmamasını istiyorum. İstanbul’dan buraya gelerek bu mutlu günümde yalnız bırakmayan Adıyamanlılar Vakfına da teşekkür ediyorum. Ayrıca bana destek olan devletimize başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ederim. Eğer oda isterse onunla görüşmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, “Sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu bu çalışmalar bizim içi önemli. Sivil toplum kuruluşlarının devlet ile birlikte hareket etmesi çok önemli. Ayrıca Senanur’un bu başarısı diğer öğrenciler için örnek olacağını düşünüyoruz. Biz ilçemizdeki her çocuğun başarı getirebileceğine inanıyoruz. Adıyamanlılar Vakfı daha önce de TEOG birincisi Derya Güven’e burs desteği vermişti. Bu desteklerinden dolayı kendileri sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Hamza Taşan’ın Gazi Ortaokulu ziyaretinde, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, Senanur Toprak, Baba İsmail Toprak, Okul Müdürü İbrahim Sandal hazır bulundu.
Kaynak: İHA