Suriyeli Çocukların Yıl Sonu Etkinliği İzleyenleri Duygulandırdı

Sakarya'daki Geçici Eğitim Merkezinde okuyan Suriyeli öğrencilerin yıl sonu etkinliği duygulu gösterilere sahne oldu Sakarya Büyükşehir Belediye Başanı Toçoğlu: 'Çok duygulu ve etkileyici bir gece geçirdik. İnsanın etkilenmemesi mümkün değil. Duamız, temennimiz bu insanların ülkelerindeki iç savaşın sona ererek kendi ülkelerine, normal hayatına dönmeleri. Bir kez daha vatansızlığın, sürgünün ne demek olduğunu burada gördük'

Sakarya Büyükşehir Belediyesince oluşturulan Geçici Eğitim Merkezinde öğrenim gören Suriyeli çocukların yıl sonu etkinliği duygusal gösterilere sahne oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) iştirakiyle oluşturulan merkezin, Adapazarı Kültür Merkezindeki etkinliğinde Suriyeli öğrenciler kendi dillerinde şiirler okuyup çeşitli gösteriler sundu. Ülkelerindeki savaş nedeniyle bir ailenin Türkiye'ye sığınmak zorunda kalmasının anlatıldığı tiyatro gösterisi izleyicileri duygulandırdı. Gösteride, İHH, Türk Kızılayı gibi yardım kuruluşlarının yaptığı yardımlar da işlendi.

Gösteriyi izleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli misafirler için Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak İHH, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KADEM iştirakiyle Geçici Eğitim Merkezi oluşturduklarını söyledi.

Bu okulda Suriyeli misafirlerin çocuklarının eğitimlerini sürdürdüğünü ifade eden Toçoğlu, 'Çocukların yapmış olduğu yıl sonu etkinliği için beraberdik. Çok duygulu ve etkileyici bir gece geçirdik. İnsanın etkilenmemesi mümkün değil. Duamız, temennimiz bu insanların ülkelerindeki iç savaşın sona ererek kendi ülkelerine, normal hayatına dönmeleri. Bir kez daha vatansızlığın, sürgünün ne demek olduğunu burada gördük.' dedi.

Toçoğlu, öğrencilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümete, kendilerine el uzatan İHH, belediyeler, milli eğitim müdürlükleri ve KADEM gibi kuruluşlara, gösterilerinde teşekkür ettiğini dile getirdi.

Yıl sonu etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Toçoğlu, 'İyi bir geceydi, güzel bir gösteriydi hepsinin emeğine sağlık. Tiyatro gösterileriyle biraz hüzünlendik, duygulandık. Orada yaşadıklarını da bir kez daha tazelemiş olduk. Bu akşamki gösteri okulun bir yıllık eğitimin sonucu. Biletli bir gösteriydi. Bilet ücretleri ve toplanan yardımlar, Suriyeli kardeşlerimiz için harcanacak.' diye konuştu.

Etkinliğin sonunda protokol üyeleriyle öğrenciler toplu fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA