Sözcü çalışanları için karar verildi

Sözcü Gazetesi çalışanları Mediha Olgun ve Gökmen Ulu çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Sözcü çalışanları için karar verildi
Sözcü çalışanları için karar verildi
Sözcü Gazetesinin İzmir muhabiri Gökmen Ulu, ' FETÖ terör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme', 'Cumhurbaşkanına suikaste yardım etme', internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun ise 'FETÖ terör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü Gazetesi internet sitesinde yayınlanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu, internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun 19 Mayıs, gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli 23 Mayıs'ta gözaltına alındı.

Sözcü çalışanları için karar verildi

Emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardından 3 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren tarafından şüphelilerin ifadeleri alındı. Gökmen Ulu ile Mediha Olgun, 'FETÖ silahlı terör örgütü hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme', 'Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırıya yardım etme' suçlarından, gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli ise 'FETÖ silahlı terör örgütü hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Sözcü çalışanları için karar verildi

OLGUN İLE ULU TUTUKLANDI


Mahkemede Gökmen Ulu, 'FETÖ terör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme', 'Cumhurbaşkanına suikaste yardım etme' suçlarından, internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun ise 'FETÖ terör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli, 'FETÖ terör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BURAK AKBAY'IN EVİNDE ARAMA YAPILMIŞTI


Hakkında aynı suçlardan gözaltı kararı verilen Sözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay ise yurtdışında bulunduğu için sadece evinde arama yapıldı.

SÖZCÜ GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ METİN YILMAZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Mediha Olgun ve Gökmen Ulu için verilen tutuklama kararı ile ilgili konuşan Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ‘İnşallah bu yanlıştan da dönülür' dedi.  İşte o açıklama: Maalesef iki arkadaşımız haber yaptıklarından dolayı tutuklama kararı verildi. Tahmin ediyorum, avukatların söylemesine göre, bu suçlamadan da kurtulacağız. Çünkü yöneltilen suçlamalarda bir şey yok. Gökmen'i suikasta ortak olma ile suçluyorlar. Mediha da sadece orada sorumlu haber müdürü, başka hiçbir şeyle alakası yok. Çok acı, çok üzücü bir şey. Umarım adalet yerini bulur, biz adalete güveniyoruz. Hukukun ileride yine işleyeceğini ve adaletin basından ve çalışandan yana olacağını düşünüyoruz. İnşallah bu yanlıştan da dönülür. Arkadaşlarımız da tekrar serbest kalır. Başka gazeteci arkadaşlar da inşallah haberlerinden dolayı tutuklanmaz. Biz kimseyi karalamaya çalışmıyoruz. Biz habercilik yapıyoruz, yapacak da başka bir işimiz yok. Kaynak: Sözcü çalışanları için karar açıklandı: 2'si tutuklandı

CELAL ÜLGEN: ABSÜRT KARAR


Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen, 19 Mayıs'ta SÖzcü'yü yok etmek amacıyla başlatılan algı operasyonu sonucu verilen tutuklama kararıyla ilgili Çağlayan Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. Ülgen karara ilişkin, 'Hayatım boyunca böyle absürt suçlamalarla karşılaşmadım' ifadelerini kullandı.