Söke Halk Eğitim Merkezinden Yaşlıları Kucaklayan Proje

Söke Halk Eğitim Merkezi “Hayat Her Yaşta Devam Ediyor” adlı projesini uygulamaya geçirdi.

Söke Halk Eğitim Merkezinden Yaşlıları Kucaklayan Proje


Başlangıçta bir yıl süre ile programlanan proje kapsamında gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel etkinliklerle yaşlıların, üretkenliklerini sürdürmeleri ve daha huzurlu bir yaşam sürmeleri amaçlanıyor. Söke Halk Eğitim Merkezi proje kapsamında akıl ve zeka oyunları gibi hafıza güçlendirme teknikleri, oya ve havlu kenarı işleme, kokulu sabun, ebru, yemek ve müzik kursları açacak. Açılacak kurslara bölgedeki tüm yaşlılar katılabilecek.

“Hayat Her Yaşta Devam Ediyor” Projesinin açılış ve tanıtımı Söke Hilmi Fırat Huzur Evi’nde yapıldı. Etkinlikte Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’nun eşi Ayşe Kurtbeyoğlu, Söke İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Şimşek, Söke Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hasan Aslan, Huzur Evi Müdürü Hülya Kurtay da bulundu.

Yaşlılara yönelik gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Söke Halk Eğitim Merkezi Psikoljik Danışmanı Güven Kaya; “Yaşamlarında üretkenlikleri ile ortaya çıkmış yaşlılarımızın yaşlılık dönemlerini huzurlu geçirmelerini sağlamak, onlara hak ettiği değeri göstermek medeni toplumların olmazsa olmazlarının içindedir. Söke bölgesinde yaşayan yaşlılara üretken, verimli ve huzurlu yaşam sağlamak amacıyla projemizi başlattık. Amaç özellikle yaşlıların yaşamları boyunca içinde uhde kalan, isteyip de yapamadıkları el becerileri ve sanatsal faaliyetleri öğretmek. Sosyal ve kültürel etkinlikler yaşlıların karşılaşabildikleri psikolojik ve sosyal sorunları çözmek” dedi.

Irmak Ünal’ın bale gösterisi, Berkay Bozkurt ve Sudenaz Gündüz’ün salsa gösterisi ile Mirel Yıldırım, Nisa Darılmaz ve Ecenaz Vurman’ın latin dans gösterisinin sunulduğu etkinlik oldukça renkli geçti. Huzur Evi yaşlılarına kalıp sabun dökme işleminin uygulamalı olarak yaptırıldığı etkinlikte İdris Uysal yönetimindeki Huzur Evi yaşlıları ve çalışanlarından oluşan THM korosu mini bir konser verdi. Söke Halk Eğitim Merkezi “Hayat Her Yaşta Devam Ediyor” adlı projesi kapsamında gerçekleşen etkinlikte huzur evi sakini yaşlıları keyifli dakikalar geçirdi.

Projenin kurslar dışında çeşitli etkinliklerle devam edeceğini belirten Söke Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hasan Aslan, projenin sadece Huzurevi yaşlılarına değil, Söke’de yaşayan ve katılmak isteyen tüm yaşlılara açık olduğunu söyledi.

Aslan; “Kurslar ve etkinliklerimize katılmak isteyen yaşlılarımız Müdürlüğümüze başvuru yapabilirler” diyerek, çağrıda bulundu.
Kaynak: İHA