Silopi'de Kız Kursiyerlerin Sergisi İlgi Gördü

Şırnak’ın Silopi ilçesi Özgen Köyü ortaokulunda düzenlenen el emeği sergisi ilgi gördü. Sergide yöresel kıyafetleri ile katılan kursiyerler canlı müzik eşliğinde halay çekti.

Silopi'de Kız Kursiyerlerin Sergisi İlgi Gördü
Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Özgen Ortaokulunda eğitim öğretim yılı başında açılan el emeği ürünler halkın beğenisine sunuldu. Programa, Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, şube müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, okul öğretmenleri, kursiyerler ve köylüler katıldı.

Bebek hırkası, iğne oyası, çeyizlik dantel, yazma, mekik, kazak, çorap, yöresel kıyafetlerin yer aldığı 500 ürün okul içinde yapılan stantlarda görücüye çıktı. Köylüler tarafından hazırlanan tatlı ve yemeklerin yanı sıra kursiyerler yöresel kıyafetleri ile sergiye katıldı.

Kursiyer kızlar canlı müzik eşliğinde okulun bahçesinde uzun düğün halayı oluşturdu. Daha sonra stant başına geçen kızlar ürünlerini tanıtımını katılımcılar yaptı.

Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen köylülerin sergiye ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu belirterek, “köylülerimizin okulda bu sergiye katılması bütünleşme adına bu sunumların sergilenmesi adına güzel bir gelişme sağladı. Mutluyuz. Halaylı düğünlü güzel bir organizasyon oldu” dedi.

Kurs öğretmeni Cemile Soysal da 500 parça ürün hazırladıklarını ve sergiye gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA