Şehit Güvenlik Korucusu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen güvenlik korucusu Aladağ'ın cenazesi toprağa verildi.

Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen güvenlik korucusu Fetullah Aladağ'ın cenazesi defnedildi.

Şehit Aladağ'ın cenazesi, Van'dan helikopterle Doğubayazıt ilçesine bağlı Somkaya köyündeki Asri Mezarlığa getirildi. Burada Aladağ'ın Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak Kürtçe ağıtlar yakan yakınlarını, askeri personel ve köylüler teskin etti.

İlçe Müftüsü Mehmet Turan Kancura'nın cenaze namazını kıldırması ve okunan duaların ardından şehit Aladağ'ın naaşı toprağa verildi.

Şehidin annesi Mirbisi ve babası Mehmet Aladağ ile yakınları, defin sırasında Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin çocukları da tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin, defin esnasında fenalaşan hamile eşi Latife Aladağ'a mezarlıkta hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlilerince müdahale edildi.

Defin işlemi sonrası şehit Aladağ'ın tabutuna sarılan Türk bayrağı, Ağrı Valisi Musa Işın tarafından baba Mehmet Aladağ'a verildi.

Törene, Işın'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tendürek Dağı'nda dün terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada 29 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmiş, 3 asker ve bir güvenlik korucusu şehit olmuştu.
Kaynak: AA