QNB Finansbank'ın Eğitim Projelerine 2 Ödül

QNB Finansbank, 16. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödüllerinde eğitim projeleriyle iki ödül kazandı

QNB Finansbank, 16. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri yarışmasında eğitim projeleriyle iki ödül kazandı.

QNB Finansbank'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 16.'sı düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri yarışmasının ödül töreni Emek Sinemasında yapıldı. Törende, 20 kategoride ödül verildi.

Microsoft Türkiye, QNB Finansbank ve Habitat Derneğinin iş birliğiyle gerçekleştirilen, 8-12 yaş çocuklara kod yazma eğitiminin verilmesini içeren “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, yarışmada büyük ödülün sahibi oldu.

QNB Finansbank, çocukları matematiğin eğlenceli dünyasıyla tanıştıran ve özel TIR'larla Türkiye’yi dolaşan 'Harika Matematik' sergisi sponsorluğuyla da ödüle layık görüldü.

Çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesi amacıyla hayata geçirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirmek, onları programlama dili ile tanıştırarak kod okuryazarlığı bilincini yaymayı hedefliyor. Proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde 8-12 yaş arasındaki çocuklara, sınıf ortamında 8 saatlik “KODU” eğitimi veriliyor.

Çocukların bilgisayar becerilerini ve analitik düşünme yeteneklerini ilerletmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Bursa’dan Siirt’e 22 ilde 8-12 yaş arasında 11 bin 650 çocuğa eğitim verildi.

Projede 2019 yılına kadar 20 bin çocuğa kod eğitimi verilmesi hedefleniyor. Proje geçen yıl da Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülünün sahibi olmuştu.

Geçen yıl İstanbul’da açılan 'Harika Matematik' sergisinin sponsoru olan QNB Finansbank, bu yıl sergiyi iki ayrı TIR'a yükleyerek Anadolu’yu il il gezmesini sağladı. TIR'lar 20 Şubat tarihinden itibaren eş zamanlı olarak Türkiye turnesine çıktı.

'Harika Matematik' sergisi turne çerçevesinde iki TIR ile 3 ay süresince 20 il dolaştı. Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği, İlköğretim Matematik Dersi Öğretim Programı’na da uygun olan sergi, özel olarak hazırlanmış TIR'larla yola çıkıyor ve her şehirde yerel yönetimlerin desteğiyle belirlenen mekanlarda sergiler kurularak birer hafta boyunca çocukların ziyaretine açılıyor. Böylelikle matematiğin 'harika' dünyası 200 bin çocuğa ulaştı.

Kaynak: AA