MOSB'nin İlk Binası Sanat Galerisi Oldu

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 47 yıl müdürlük binası olarak hizmet veren bina, 'MOSART Sanat Galerisi' olarak hizmet verecek.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) 47 yıl müdürlük binası olarak hizmet veren bina, düzenlenen ilk sergi açılış töreniyle 'MOS-ART Sanat Galerisi' olarak hizmet vermeye başladı.

Açılış töreni öncesinde konuşan MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Manisa OSB olarak sanatın birleştirici gücüne inandıklarını belirterek, bölgeye uzun yıllar idare binası olarak hizmet veren binanın çatısı altında birçok sanatçıyı ve sanat severi ağırlamak istediklerini kaydetti.

Türek, 'Sanat galerimiz Manisa’da ilk olduğu gibi Türkiye’de de bir ilk. Çünkü diğer OSB’lerde bu tarzda dönüşüm sonucu hayat bulmuş bir sanat galerisi yok. MOS-ART Sanat Galerisi, sanayi bölgelerini sadece üretim odaklı tesislerin içinde olduğu bir bölge tarzından, içinde insana ve hayata dair diğer öğelerin de olduğu bir yaşam merkezi haline getirme çabalarının bir örneğidir. Geleceğin temsilcisi bir bölge olarak Manisa OSB, sahip olduğu vizyon ile bölge katılımcılarının her türlü alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, sanayicilerin sosyal ihtiyaçlarının da karşılanmasına yönelik yatırımlarını bir bir hayata geçirmektedir.' diye konuştu.

- İlk sergi sanatçı sanayicilerden

Manisa OSB'nin ilk binası olarak 1967 yılında inşasına başlandığını belirten Türek, 2016 yılında alınan sanat galerisine dönüşüm kararı ile restore edildiğini, 350 metrekarelik binanın tüm orijinal öğelerine sadık kalındığını vurguladı.

Manisa OSB Sanat Galeri’nin açılış sergisi, bölge sanayicilerinden Selim Bonfil'in 'Hayvanlar Bir Alem' isimli fotoğraf sergisi ile yapıldı.

Yaklaşık 350 eserin bulunduğu serginin eylül ayına kadar açık kalacağı bildirildi.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile bölgede faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA