Midyat'a Fakülte Açılacak

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Midyat'ta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi açılacağının müjdesini verdi.



Rektör Ağırakça, rektörlük binasındaki makam odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Artuklu Üniversitesinin, Sosyal Bilimler Fakültesi olduğu için bir tıp fakültesi açılmadığını söyledi.

Ağırakça, 'Ancak Sağlık Meslek Yüksekokulunu Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürerek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonu dört yıllık bir fakülte mahiyetinde eğitim ile Midyat'ta açmakla orada büyük bir hizmet alanı açmayı düşünüyoruz.' dedi.

Midyatlı öğrencilere oradan mezun oldukları zaman çok rahat iş bulabilecek, hatta maddi yönden çok büyük imkanlar ve çok iyi maaşlar elde edebileceği bir meslek kazandıracaklarına dikkati çeken Ağırakça, 'Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu son derece önemli bir birim. Türkiye'de fizyoterapi alanında çok çok az fakülte var. Bundan dolayı buradan mezun olduğu zaman çok rahat iş bulabileceklerdir. Ayrıca Midyat ve çevresine de hizmet verebilecek elaman yetiştirmiş olacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA