Mardin'de 'Okullar Hayat Bulsun' Projesi

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Yaman: 'Okullar Hayat Bulsun projesini hayata geçirmek adına sözleşmelerimizi yaptık. Bundan sonra okullarımızın bahçeleri çevreye duyarlı ve çocuklarımızın vakit geçirebileceği alanlar olacak'

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, 'Okullar Hayat Bulsun projesini hayata geçirmek adına sözleşmelerimizi yaptık. Bundan sonra okullarımızın bahçeleri çevreye duyarlı ve çocuklarımızın vakit geçirebileceği alanlar olacak.' dedi.

Yaman, 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı'nda 'Dünya Çevre Günü' dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kentin nefes alabilmesi ve sosyal alanların ortaya çıkması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çevre bilincinin önemine dikkat çeken Yaman, özellikle çocukların çevre bilincine sahip olması için büyüklere görev düşüğünü belirtti.

Daha çevreci ve bilinçli bir Mardin için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Yaman, amaçlarının gelecek nesiller için nefes alabilecekleri alanların ortaya çıkması olduğunu bildirdi.

Belediye olarak özellikle parklar konusunda projeleri önemsediklerini dile getiren Yaman, şöyle dedi:

'Kurum olarak hazine alanlarına ve belediye arazilerine park yapmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu nedenle il genelinde parklar konusunda atılım gerçekleştirdik. Ayrıca milli eğitim müdürlüğümüz, büyükşehir belediyemiz, valiliğimiz ve Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile 'Okullar Hayat Bulsun' projesini hayata geçirmek adına sözleşmelerimizi yaptık. Bundan sonra okullarımızın bahçeleri çevreye duyarlı ve çocuklarımızın vakit geçirebileceği alanlar olacak. Bundan sonra çevre konusunda dünyanın daha yaşanabilir olmasını temenni ediyorum.'

İlkokullar arasında çevre konusundaki resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye veren Yaman, belediyelerin çevre ile ilgili çalışmalarının sergilendiği alanı gezdi.
Kaynak: AA