Kırşehir'deki FETÖ/PDY Davası

Aralarında eski şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 35'i tutuklu 48 eski polisin yargılandığı davada tutukluların mevcut hallerinin devamına karar verildi.

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 35'i tutuklu 48 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada 33 tutuklu sanık, tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Başka cezaevlerinde tutuklu bulunan 2 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti, yeni ByLock listeleri nedeniyle haklarında ek iddianame hazırlanan sanıkların ifadelerini aldı. Sanıklar, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadıklarını ileri sürerek, konuşma dökümlerini talep etti.

Mahkemede talimatla alınan tanık ifadeleri de okundu. İfadelerde tanıkların tutuklu bazı sanıkları örgüt toplantılarında gördüklerini belirterek, isim verdikleri aktarıldı. İsimleri geçen sanıklar ise ifadelerde çelişkiler bulunduğunu öne sürerek, tanık ifadelerini kabul etmediklerini söyledi.

Sanıkların ardından avukatların savunmalarını alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 27 Temmuz'a erteledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda aralarında şube müdürü, emniyet amiri, başkomiserlerin de bulunduğu 48 polis gözaltına alınmış, bunlardan 39'u tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar hakkında 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak' suçlamalarıyla dava açılmış, önceki duruşmalarda bazı tutuklu eski polis memurları tahliye edilmiş, bazıları da tutuklanmıştı.
Kaynak: AA