Kırşehir'de Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplandı

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla bu sene son yılların en büyük yatırımlarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şentürk, Köylere Hizmet Götürme Birliğinin İl Özel İdare Salonu'ndaki 2017 yılı mayıs ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada, asfaltlama, içme suları, köylerin altyapısına yönelik faaliyetleri birlik üzerinden yürüttüklerini ifade etti.

Köylere en güzel hizmetlerin götürülmesi gayretinde olduklarını vurgulayan Şentük, şöyle devam etti:

'Birliğin 2016 mali yılı bütçesi 1 milyar 574 bin lira olarak öngörülmüştür. Bu yıl İl Özel İdaremizce 25 milyon lira borçlandık. Son yılların en büyük yatırımlarını bu sene yapmış olacağız. Ayrıca, KÖY-DES Projesi kapsamında, köylerimizde bulunan su depolarının içine antibakteriyel branda sistemi döşendi. Böylelikle, kullanım suyunun bakteri ve mikroplardan etkilenmemesi amaçlandı. Brandanın girişine filtre sistemi yerleştirerek içme suyunun kalitesinin arttırılması sağlanmıştır.

Bu vesileyle, ödenekleri tahsis eden hükümetimize ve bu tahsislerin hizmete dönüşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'

Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi ve Birlik Müdürü Osman Demir'in de katıldığı toplantıda gündem gereği yapılan seçimlerde, Encümen üyeliklerine İl Genel Meclisi üyelerinden Gazi Özer ve Servet Avkapan, köy muhtarlarından Cemal Bayram ve Kadir Çetin, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine muhtarlardan İsmail Yılmaz, Nurettin Bent, Bayram Zengin, Nihat Aydemir ve Mustafa Yaşar seçildi.

Kaynak: AA