Kazakistan Ramazana Hazır

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Müslümanlar, ramazan alışverişlerini yaptıktan sonra camilerde ilk teravih namazını kılarak kutsal ayı karşıladı.

Ramazanın başlamasına bir gün kala Müslümanlar, Astana'nın merkez pazarını ziyaret ederek alışveriş yaptı.

Astana'da yaşayan Kanşayım Kadırova, teravih namazını kıldıktan sonra ramazan alışverişini yapmak üzere pazara uğradığını belirterek, 'Burada hurma, ekmek ve başka malzemeler aldım. Bugün milli yemeklerimizi yaparak sahur hazırlıkları yapacağız.' dedi.

20 yıldır oruç tuttuğunu ifade eden Kadırova, 'Oruç her insanın niyetine ve durumuna bağlı. Eğer kendini iyi hissedersen ve Allah'ın yolundaysan her şey iyi olur.' şeklinde konuştu.

Pazarda meyve-sebze satan Janna Mırzahanova ise ramazan nedeniyle pazarın kalabalık olduğuna işaret ederek, 'İnsanlar yoğun oluyor. Eve erken gidip biz de hazırlıklarımızı yapacağız.' ifadesini kullandı.

- İlk teravih namazı kılındı

Astanalılar, ramazanın ilk teravih namazını kılmak için Nur Astana Merkez Camisi'ne akın etti. Büyüklerin yanı sıra çok sayıda çocuğun da geldiği camide dualar okundu ve namaz kılındı.

11 yaşındaki Daniel Şamşidin, abisiyle teravih namazına geldiğini söyleyerek, 'Allah'ın rızası için camiye geldim. İlk kez oruç tutacağım. Evde annem ve 2 abimle birlikte oruç tutacağız.' diye konuştu.

Astana'daki camilerde ramazan boyunca iftar yemeği verilecek.

Kaynak: AA