İtalya'daki G7 Zirvesi'ne Doğru

ABD Başkanı Trump ve eşi zirvenin yapılacağı Taormina'ya ulaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, İtalya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 43. G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere iki gün sonra tekrar bu ülkeye geldi.

ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya'dan oluşan endüstrileşmiş 7 ülke ve Avrupa Birliği (AB) liderlerinin katılımıyla bugün Akdeniz'e komşu Sicilya'nın tatil beldesi Taormina'da başlayacak zirve için devlet ve hükümet başkanları gelmeye başladı.

Başkent Roma'da iki gün önce hem İtalyan devlet erkanıyla bir araya gelen hem de komşu şehir devleti Vatikan'da Papa Franciscus'u ziyaret eden ABD Başkanı Trump, NATO Zirvesi için gittiği Brüksel'den dün akşam ayrılarak G7 zirvesinin yapılacağı Sicilya Adası'na ulaştı.

Air Force One uçağıyla Sigonella Hava Üssü'ne gelen Donald Trump, eşi Melania Trump ile başkanlık helikopterine binerek Taormina'ya geçti.

Bu arada, zirve dolayısıyla bütün dikkatler sakin bir tatil beldesi olan Taormina'ya yöneldi. Beldede alınan geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde her köşe başında emniyet mensupları bulunuyor, ayrıca denizden de İtalyan donanması unsurları sürekli devriye geziyor. Yoğun askeri ve polis helikopteri trafiğiyle de bölgede tam anlamıyla kuş uçurtulmuyor.
Kaynak: AA