İmam Hatip Gençlik Buluşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) 'Artık isteyen istediği okula, istediği gibi katsayılar kalktı gidebiliyor mu? Sizden (imam hatipliler) bundan sonra başarı bekliyorum. Rekabetçi olacaksınız. İlimde, irfanda rekabet istiyorum. Onun için de gayretlerinizi çok önemsiyorum. Unutmayın, başarılarınız bizim iftihar vesilemiz olacaktır' 'Her eğitim öğretim döneminin başında birileri hala ısrarla, yalan yanlış haberlerle, olmadık iftiralarla imam hatiplere olan ilgiyi gölgelemeye çalışıyor. Neden, niçin? Bırakın rekabetse rekabet olsun. Başı açık kızım da başı örtülü kızım da hepsi üniversite yolunda rekabet etsinler, yarışsınlar. Önlerini tıkamayın' 'Eğitim öğretimde özgürlüğün önüne kimse geçemez. Biz var oldukça ülkemizde bunun önünü kimse tıkayamayacaktır. Onun için de sizlerden gayret istiyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kat sayıların kalktığını, artık herkesin istediği okula gidebildiğini belirterek, 'Sizden (imam hatipliler) bundan sonra başarı bekliyorum. Rekabetçi olacaksınız. İlimde, irfanda rekabet istiyorum. Onun için de gayretlerinizi çok önemsiyorum. Unutmayın, başarılarınız bizim iftihar vesilemiz olacaktır.' dedi.

Erdoğan, Kasımpaşa Stadyumu'nda ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nce düzenlenen 'İmam Hatip Gençlik Buluşması'ndaki konuşmasında, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik vesileyle gençlerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği'nin yöneticilerine, mensuplarına, katkı veren kurum ve kuruluşlarına şükranlarını sunan Erdoğan, 'Her şey çok net, sen de gel durma' sloganıyla 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışıyla geleceğe yönelik aidiyet duygularını paylaşmayı hedefleyen bir Cumhurbaşkanı olarak geleceğin ve programın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu coşkulu atmosfer, gençlerin heyecanının programın hedefine ulaşacağını gösterdiğini ifade ederek, 'Siz gençlerimizin gözlerindeki şu muazzam parıltıyı görüp de duygulanmamak mümkün mü? Şu gençlikle bir araya gelip de gurur duymamak mümkün mü?' diyerek dua etti.

Allah'tan, bu geceden itibaren kalkılacak sahurların, yarından itibaren tutulacak oruçların, eda edilecek namazların ve okunacak Kur'an-ı Kerimlerin hürmetine, ülkeyi, milleti, tüm Müslümanları ve insanlığı her türlü zulümden, zilletten muhafaza etmesi temennisinde bulunan Erdoğan'a katılımcılar da 'Amin' diye karşılık verdi.

Erdoğan, imam hatip okullarının temelini atanlar başta olmak üzere on yıllardır bu okulların kuruluşunda, gelişmesinde, sayılarının artmasında emeği olanlara teşekkür ederek, yaşamı yitiren öğretmeleri, yöneticileri ve destekleriyle bu müesseseleri yaşatan hayırseverlere rahmet diledi.

Tek parti döneminde kapatılan bu okulları tekrar açan merhum Başbakan Adnan Menderes'e ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'ye Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, son nefesine kadar imam hatip okullarının kök salması için mücadele eden büyük dava, ilim ve gönül insanı Mahmut Celaleddin Ökten'i de yad etti.

- 'Hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu büyük davaya gönül veren, katkı sunanlara şükranlarını sunarak, gençlere şöyle seslendi:

'Bugünlere kolay gelmedik. Sizleri üniversitelerin kapılarından çevirdiler. Fakat sabrettik, sabrettiniz. Unutmayın, sabreden kimse zafere ulaşır. Bu sabrın sonunda hamdolsun, bütün okullar kapatılmıştı, 600 binden 60 bine indirilmişti. Fakat şimdi devran değişti. Artık isteyen istediği okula, istediği gibi katsayılar kalktı gidebiliyor mu? Sizden bundan sonra başarı bekliyorum. Rekabetçi olacaksınız. İlimde, irfanda rekabet istiyorum. Onun için de gayretlerinizi çok önemsiyorum. Unutmayın, başarılarınız bizim iftihar vesilemiz olacaktır. Omuzlarında Fatih'in emanetini taşıyan şu gençliğin Asım'ın neslinin yetişmesi için gerçekten çok emek verildi. Uzun yıllara sarih çileler, baskılar ve mücadeleler sonunda bugünlere geldik. 4 çocuğu imam hatipten mezun olmuş bir baba olarak okulların kapısında anne baba olarak bizler de çok çile çektik. Ama hamdolsun bunlar aşıldı. Emin olunuz hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı. Başardığımız her şey önce Allah'ın yardımına, sonra davamıza olan bağlılığımıza, verdiğimiz samimi mücadeleye ve bu yolda yaptığımız fedakarlıklara borçluyuz.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünlere adeta tırnakla kazınarak gelindiğini belirterek, imam hatiplerin samimiyetle ve sabırla yürütülen kutlu mücadelenin en güzel meyvesi olduğunu, bu okulların tarihinin milletin son bir asırda yaşadıklarının bir özü ve özeti gibi olduğunu söyledi.

Milletin hangi badireleri aşarak bugünlere geldiğini öğrenmek isteyenlerin ilk bakacakları yerlerden birinin de imam hatip okulları olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bu okulların harcının çimentoyla, kumla değil asıl çekilen çileyle, özveriyle, yapılan fedakarlıkla yoğrulduğunu kaydetti.

Erdoğan, bu okulların duvarlarının her bir tuğlasında alın teri, samimiyet, halis niyet ve inanç olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'İşte bunun için imam hatipler bu milletin gerçekten halis niyetiyle oluşturduğu kurumlardır. Bu okulların sahibi 7'den 70'e milletimizin ta kendisidir. Hal böyleyken dün olduğu gibi bugün de kimi çevreler ısrarla bu okulları karalamaya çalışıyor. Her eğitim öğretim döneminin başında birileri hala ısrarla, yalan yanlış haberlerle, olmadık iftiralarla imam hatiplere olan ilgiyi gölgelemeye çalışıyor. Neden, niçin? Bırakın rekabetse rekabet olsun. Başı açık kızım da başı örtülü kızım da hepsi üniversite yolunda rekabet etsinler, yarışsınlar. Önlerini tıkamayın. Eğitim öğretimde özgürlüğün önüne kimse geçemez. Biz var oldukça ülkemizde bunun önünü kimse tıkayamayacaktır. Onun için de sizlerden gayret istiyorum. Sizler gayrette bulunacaksınız.'

(Sürecek)
Kaynak: AA