Hisarcık'a Atıksu Arıtma Tesisi Yapılacak

Kütahya’nın Hisarcık ilçesine yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi için Hisarcık Belediyesi ile yüklenici firma arasında Kesin Proje Sözleşmesinin imzalanarak yer tesliminin yapıldığı bildirildi.

Hisarcık'a Atıksu Arıtma Tesisi Yapılacak
Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, 3 yıldan bu yana yapımı için uğraş verdikleri Atıksu Arıtma Tesisinin gelecek nesillere bırakacakları önemli yatırımlardan birisi olduğunu söyledi.



Çalışkan, “Hisarcık Atıksu Arıtma Tesisi yapımı için Kesin Proje Sözleşmesini, Atasu Mühendislik Çevre Danışmanlık İnşaat Makine Sanayii ve Tic. Ltd. Şti. firmasıyla imzalayıp yer teslimini gerçekleştirdik. Yapılacak tesis ilçemiz kır alan mevkisinde 20 bin metrekare araziye kurulacak olup, ilçemiz içerisinden geçen Koca Çaya akan kanalizasyon ve pis sular ırmağa karışmadan bu tesiste toplanıp, arıtılıp yeniden çevreye kazandırılacaktır. Daha temiz bir dünya, daha temiz bir Hisarcık, daha temiz bir gelecek için hayata geçireceğimiz çevreci tesislerden birisi olan Hisarcık Atıksu Arıtma Tesisi ilçemize hayırlı olsun” dedi.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA