Hedef Antalya'yı Hint Düğünlerinin Başkenti Yapmak

Antalya, 28 Mayıs1 Haziran tarihlerinde Hindistanlı düğün organizasyon firmalarını ağırlayacak Hindistan dışında yapılan düğünlerin yüzde 80'ini gerçekleştiren yaklaşık 120 düğün acentasının katılacağı program için ses, ışık, şov ve eğlenceye yönelik 20 kamyon malzeme, Hindistan'dan 30 aşçı ve 300 kilogram baharat ve gıda malzemesi getirilecek Inventum Mice Turizm Şirketi yöneticisi Özpak: 'Bu organizasyon için 1 milyon dolar civarında bütçe ayrıldı' 'Orta ve uzun vadeli hedefimiz Antalya'yı ve Türkiye'yi ikinci Tayland yapmak, Hindistan'ın düğünlerde tercih ettiği bir numaralı ülke haline gelmek'.

AYŞE YILDIZ - Inventum Mice Turizm Şirketi yöneticisi Bünyat Özpak, yaklaşık 10 milyar dolar cirosu bulunan Hint düğünlerinin Türkiye'de daha fazla gerçekleştirilmesi için çalışma yaptıklarını belirterek, 'Amacımız, Turizmin başkenti Antalya'yı Hint düğünlerinin de başkenti yapmak.' dedi.

Antalya, 28 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Hindistanlı düğün organizasyon firmalarını ağırlayacak.

Özpak, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Hindistan'da düğün için en çok Tayland'ın tercih edildiğini, Hint düğünlerini Türkiye'ye çekmek için çalıştıklarını söyledi.

Bu anlamda Türkiye'nin yeterince tanınmadığına işaret eden Özpak, 'Tanıtım açığını kapatmak için çok çalışıyoruz. Üst düzey yetkililerin görüşmeleri bizim işimizi kolaylaştırıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan ziyaretinde, bunu gündeme getirmesi işimizi çok kolaylaştırdı.' diye konuştu.

Hindistan'da bütün düğünleri, düğün acentelerinin yaptığına değinen Özpak, düğün yapan ailelerin acentelerden hizmet aldığını, firmaların da ailelere uygun ülkeleri teklif ettiğini anlattı. Hindistan'da, farklı ülkelerde yapılan düğünlerin bütçesinin 8-10 milyar dolar olduğuna dikkati çeken Özpak, Türkiye olarak bu pastadan pay alabilmek için Hindistan'ın en büyük yaklaşık 120 düğün acentesini Türkiye'ye getireceklerini söyledi.

Antalya'da 28 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde gerçekleştirecekleri organizasyonun önemli olduğuna işaret eden Özpak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İki ülke arasında yapılmış düğün turizmine yönelik en büyük turizm tanıtma hareketi olacak. Hindistan'dan dışarıda yapılmış bütün düğünlerin yüzde 80'ini bu acenteler gerçekleştiriyor, tamamen hedefe yönelik bir organizasyon. Onun için şu ana kadar böyle bir organizasyon yapılmadı. Küçük, tanıtım hareketlerine yönelik birkaç acente getirildi ama bu büyüklükte hiçbir zaman yapılmadı. Yaklaşık 120 acente, aileleriyle gelecek. 300 civarında katılım olacak. Sadece Hindistan'dan acenteler değil, Rusya ve Ukrayna'nın da en büyük grup üretme kabiliyeti olan acenteleri getiriyoruz. Büyük kongre, konferans kabiliyeti olan acenteleri ağırlıyoruz.'

- 'Türkiye'nin turizm altyapısını anlatacağız'

Özpak, Rusya ve Ukrayna'dan gelecek acentelerin 20 yıldır büyük gruplar ürettiğinin altını çizerek, organizasyonda Türkiye'nin turizm altyapısını anlatacaklarını kaydetti.

Antalya, İstanbul, Kapadokya ve Ege gibi ana destinasyonları, gerçekleştirdikleri organizasyonları anlatacaklarını belirten Özpak, programda önemli konuşmacıların yer alacağını, iş dünyasıyla ilgili tavsiyelerin konuşulacağını vurguladı.

Her akşam ayrı bir eğlence programı olacağını dile getiren Özpak, 'Organizasyon anlamında bütün kabiliyetimizi göstereceğiz. Çok fazla anlaşmaya giden işlerimiz var, ağırlayacağımız acentelerle görüşmeler sonucu bunu ileri noktaya taşıyabiliriz.' dedi.

Antalya'nın düğün organizasyonları için avantajlı olduğuna dikkati çeken Özpak, Tayland'ın, Hintlerin en çok tercih edilen destinasyon olduğunu anlattı. Özpak, Turizm Merkezi Belek'te düzenleyecekleri organizasyonda teknik oturumlardan konferanslara, Türk gecesinden tematik eğlence programlarına kadar etkinlikler olacağına değindi.

Bunun için hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Özpak, şöyle konuştu:

'Sonuçta Hint düğünleri, içerisinde eğlence, ses, ışık, dekorasyon şov grupları olan bir organizasyon. Biz burada hepsine bu işin nasıl yapıldığını göstereceğiz. Hint yemeklerini çok güzel yapabildiğimizi göstermek açısından yaklaşık 30 Hint aşçıyı getiriyoruz. Türkiye'de işini en iyi yapan tedarikçilerle çalışıyoruz. Bu organizasyonda ses, ışık, eğlence, dekorasyon için 20 kamyonluk malzeme gelecek. Uçaktan, konaklamaya eğlence programlarına bu organizasyon için 1 milyon dolar civarında bütçe ayrıldı. Hindistan'dan yaklaşık 300 kilogram değişik baharatlar, gıda malzemeleri getirilecek.'

- 'Hint düğünleri, iki ülkenin ticaretini de geliştirecek'

Özpak, 'Nasıl bizde Rusya'nın, Avrupa'nın pek çok ülkesinden Türkiye'ye, Antalya'ya direkt uçuşlar varsa, Hindistan da Tayland ile buna benzer bir iş birliği kurmuş. Biz de aynı sistemi Hindistan ile kurmak istiyoruz. Orta ve uzun vadeli hedefimiz Antalya'yı ve Türkiye'yi ikinci Tayland yapmak, Hindistan'ın düğünlerde tercih ettiği bir numaralı ülke haline gelmek. Turizmin başkenti Antalya'yı Hint düğünlerinin de başkenti yapmak.' diye konuştu.

Özpak, son yıllarda yaşanan sıkıntıların, düğün, kongre gibi grup turizmini olumsuz etkilediğini ancak yaptıkları tanıtım çalışmaları sayesinde bunu yeniden ayağa kaldıracaklarını vurguladı.

Hint düğünlerinin gelişmesiyle farklı sektörlerin de kalkınacağını dile getiren Özpak, ne kadar fazla Hint düğünü yapılırsa, tanıtım sayesinde tüccarların Türkiye'yi tanıyacağını ve bunun iki ülke arasındaki ticareti de geliştireceğini anlattı.
Kaynak: AA